Pirmą ketvirtį pensijai kaupiančiųjų turtas sumažėjo

Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos teigia, kad pirmą ketvirtį dėl koronaviruso II pakopos pensijų fondų dalyvių sukauptas turtas sumažėjo.

„Pirmą ketvirtį turime pasmukimą. Tai, sakyčiau, normali situacija, atsižvelgiant į tai, kas vyksta finansų rinkose dėl COVID-19 viruso. Finansų rinkos tai pajaučia pačios pirmos. Situacija tokia, kad turtas šiuo metu siekia apie 3,4 mlrd. eurų“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje penktadienį sakė LIPFA valdybos narys Tadas Gudaitis.

Pasak jo, kaupiančiuosius perkėlus į gyvenimo ciklo fondus, kuriuose jiems priklauso kaupti pagal amžių, vyresnio amžiaus žmonės buvo iškelti iš aukštos rizikos fondų, ir tai pasiteisino.

„Matome, kad tų gyventojų, kuriems iki pensijos liko mažiau laiko kaupti, turtas mažėjo žymiai rečiau. Turime trijų kartų skirtumą. Priešpensinio amžiaus žmonių turtas sumažėjo apie 5-6 proc., o jaunų žmonių, kurie turi ilgą perspektyvą kaupti, turtas sumažėjo apie 17 proc.“, – sakė T. Gudaitis.

Pasak jo, rizikingiausiai investuoja tie, kuriems yra 18-45 metai, vėlesniame amžiuje rizika mažėja.

„Trumpuoju laikotarpiu anksčiau per 15-16 metų periodą (kritimų. – ELTA) buvo, bet ilgo laiko perspektyvoje pensijų fondai arba žmonės, kurie kaupia lėšas papildomai pensijai, tikrai turi vidutinę teigiamą grąžą, kuri, įskaitant ir šį ketvirtį, vidutiniškai sudaro apie 4,2 proc. per metus“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tie KAUPIANTIEJI tikri LOCHAI ! patikejo pasakom !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių