Pereiti į pagrindinį turinį

Po atostogų – mažiau darbo ir pinigų

2008-10-23 09:00

Žinia apie Islandiją ištikusią krizę Rimantą Vilčinską užklupo viešint Lietuvoje. Jaunas vyras jau trejus metus dirba islandų statybos bendrovėje, tačiau dabar nėra tikras, ar grįžęs ras darbo vietą.

R.Vilčinskas prieš mėnesį parvyko į gimtinę paatostogauti ir pasigydyti. Palikdamas Islandiją vaikinas nė nenujautė, kad po atostogų gali tekti ieškoti darbo. Tuomet jam įtarimą sukėlė tik darbdavio elgesys.

"Kadangi turiu šiokių tokių sveikatos bėdų, į Lietuvą grįžau keliems mėnesiams. Dabar nebežinau, ar Islandijoje dar ilgai dirbsiu. Jau vien faktas, jog darbdavys mane sutiko į Lietuvą išleisti net dviem mėnesiams, byloja, kad gerokai sumažėjo darbo. Prieš pusantrų metų sunkiai sutikdavo išleisti bent kelioms savaitėms, tačiau šįkart darbdavio ilgai įkalbinėti nereikėjo, – pasakojo R.Vilčinskas. – Tačiau dabar būdamas Lietuvoje išgirdau, kad griūva visa Islandijos valstybė, todėl dėl savo darbo vietos ėmiau abejoti."
Lietuvis patvirtino, kad darbų sumažėjo dar prieš gerą pusmetį, todėl visi atvykėliai daug nebeuždirba.

"Nors uždirbu mažiau nei tuomet, kai atvykau, vis dėlto pajamos tebėra gana didelės, todėl galimybių grįžti į Lietuvą dar nesvarsčiau. Be to, man teko girdėti, kad visose šalyse, kuriose dirba nemažai lietuvių, padėtis panaši, todėl per daug nedramatizavau", – sakė pašnekovas, į Islandiją dirbti išvažiavęs norėdamas išlaikyti šeimą.
R.Vilčinskas teigė neseniai kalbėjęs su broliu, kuris taip pat dirba toje pačioje bendrovėje. Jis paaiškino, kad šiuo metu įmonėje darbuotojai dar neatleidžiami, tačiau darbo taip pat neturi: pradėti statybų objektai nebevykdomi. Dėl to visi darbuotojai netrukus gaus dar mažesnius atlyginimus.

"Brolis tikino dar palauksiąs kelias savaites. Jei darbų neatsiras, ryšis grįžti į Lietuvą – nors darbai ir čia nesimėto, pragyvenimas Lietuvoje gerokai pigesnis", – pridūrė pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų