Po švenčių atnaujinamas siuntų pervežimas tarpmiestiniais autobusais

  • Teksto dydis:

Kovo pabaigoje sumažėjus keleivių ir daugeliui tarpmiestinių autobusų įmonių laikinai sustabdžius veiklą, sustojo ir siuntų pervežimas autobusais. Tačiau dėl augančio siuntų srauto vežėjai po Velykų planuoja pamažu atnaujinti darbą.

Pradžioje didžiausio postūmio tikimasi ne iš keleivių pervežimo, o iš siuntų siuntimo, pranešė keleivių vežimo bendrovė „Kautra“.

Vežėjus vienijančios siuntų paslaugos „Siuntos autobusais“ vadovė Indrė Ūsaitė-Šlenderienė sako, kad siuntos visuomet buvo šalutinis keleivių vežėjų verslas, tačiau dabar jis tampa pagrindiniu.

Po Velykų siuntų terminalai atnaujins veiklą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus ir Prienų autobusų stotyse.

„Atnaujinsime darbą palaipsniui. Pradėsime nuo kelių reisų tarp didžiųjų šalies miestų ir stebėsime situaciją bei klientų srautus. Planuojame darbą atnaujinti aštuoniuose terminaluose, kai įprastai jų šalyje veikia 43“, – sakė I. Ūsaitė-Šlenderienė.

Pradžioje siuntos bus vežamos „Kautros“ ir Klaipėdos autobusų parko  autobusais.

„Planuojame, kad siuntų pervežimą aptarnaus iki dešimties autobusų. Nemeluosiu, atnaujiname darbą dėl siuntų vežimo. Be abejo, jei atsiras vienas kitas keleivis, tikrai pavešime, vis tik dabar didžiausios viltys į siuntų pervežimą“, – pranešime sakė „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas.

Šiaulių keleivių vežimo bendrovės „Busturas“ vadovas Vaidas Seirackas BNS sakė, jog bendrovė kol kas veiklos neatnaujins, nes norinčių važiuoti keleivių nėra, o siuntų gabenimas neatsipirktų.

„Mes kelias dienas diskutavome su „Kautra“ dėl siuntų vežimo, „Kautra“ inicijuoja, mes prisidedame, atidarome siuntų skyrių, bet autobusų į liniją išleisti nėra prasmės“, – sakė V. Seirackas.

Pasak jo, keleivių vežimo veikla bus atnaujinama palaipsniui, po karantino. 

„Siuntų autobusais“ vadovės teigimu, atnaujinę veiklą vežėjai siuntas pristatys ir žmonėms į namus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Alytuje. Iki šiol kurjeriai pristatydavo siuntas tik įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių