Politikos ir verslo atstovai renkasi į diskusiją apie antrąją pensijų pakopą

  • Teksto dydis:

Seimo lankytojų centre antradienį vyks diskusija „II pensijų pakopa: tarp iššūkių ir galimybių“.

Į ją rinksis šalies ekonomistai, politikos ir verslo atstovai, kurie kalbėsis apie prieštaringai visuomenėje vertinamą įtraukimą į antrąją pensijų pakopą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) yra nurodžiusi, kad šią pakopą būtina tobulinti. Rugpjūčio antroje pusėje ji Trišalei tarybai pristatė būtent antrajai pakopai siūlomus pokyčius.

Tarp jų ministerija įvardijo galimybę turėti daugiau laiko apsispręsti dėl kaupimo pradžios, atsisakymo pradėjus mokėti įmokas.

ELTA primena, kad Konstitucinis teismas (KT) taip pat yra nusprendęs, jog Pensijų kaupimo įstatyme numatoma ribota galimybė pasitraukti iš pensijų kaupimo fonduose pažeidžia Konstituciją. Tuo metu skirtingų rūšių išmokos pagal sukaupto turto dydį nepažeidžia pagrindinio įstatymo, yra nurodžiusi institucija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gana tu nesąmonių !

Gana tu nesąmonių ! portretas
Leiskite Žmonėms spręsti LAISVAI ! Noriu - kaupių. Nenoriu - laisvai išejau iš kaupimo. Ir dar, grąžinkite žmonėms sukaupta suma. Estai Protingi už Lietuvius ! Gražino pinigus, uždare kaupimo fondus ir išlaisvino Savo Žmonės nuo Vergijos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių