Pereiti į pagrindinį turinį

ES perspėjo Rusiją dėl lietuviškų pieno produktų draudimo

2013-10-18 13:41
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) susitikime Europos Sąjunga (ES) penktadienį perspėjo Rusiją dėl įvesto lietuviškų pieno produktų importo draudimo, BNS patvirtino Europos Komisijos pareigūnai.

"Mūsų nuomone, priemonės yra neproporcingos ir moksliškai nepagrįstos", - sakoma ES pareiškime, kuris perskaitytas Prekių prekybos tarybos susitikime Ženevoje.

ES pareiškime pažymima, kad Rusija PPO sanitarijos ir fitosanitarijos komitetą apie importo draudimą informavo tik spalio 11 dieną, nors draudimas įvestas spalio 7 dieną.

"Tai prieštarauja Rusijos skaidrumo įsipareigojimams. Siekiame paaiškinimo iš Rusijos pareigūnų", - teigiama pareiškime. Jo turinį BNS patvirtino Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

"Palaikome ryšius su Rusijos pareigūnais ir tikimės, kad greitai pavyks surasti sprendimą sustabdyti šią priemonę", - nurodė ES.

Šį pareiškimą PPO parėmė ir Jungtinės Valstijos.

Lietuvos ir Europos Komisijos pareigūnai sako manantys, kad Rusija prekybos ribojimus Lietuvai įvedė dėl politinių priežasčių. Pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva šių metų antrąjį pusmetį aktyviai remia Rytų partnerystės programą, kuria siekiama glaudesnių ES ryšių su posovietinėmis šalimis.

Rusija savo įtaką posovietinėje erdvėje siekia išplėsti stiprindama Muitų sąjungą, kuriai dabar taip pat priklauso Kazachstanas ir Baltarusija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų