Pereiti į pagrindinį turinį

VMI deklaracijas teikti siūlo telefonu

2015-03-17 08:41
BNS inf.

Valstybinė mokesčių inspekcija antradienį pateikė 2,2 mln. preliminariųjų turto ir pajamų deklaracijų gyventojams ir pradėjo siūlyti jas teikti mobiliuoju telefonu.

VMI nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija antradienį pateikė 2,2 mln. preliminariųjų turto ir pajamų deklaracijų gyventojams ir pradėjo siūlyti jas teikti mobiliuoju telefonu.

„Šiandien mes pradedame deklaravimų sezoną. Šiąnakt pateikėme 1,6 mln. preliminarių deklaracijų EDS (elektroninio deklaravimo sistemos - BNS) vartotojams, taip pat papildomai 600 tūkst. deklaracijų ne EDS sistemos vartotojams. Manome, kad šiais metais deklaracijas pateiks apie 1 mln. gyventojų“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Ji priminė, kad nuo praėjusių metų yra apmokestinamos palūkanos, gyventojai taip pat turi deklaruoti ir užsienyje turimą turtą.

„Panaikinus lengvatas nuo 2014 metų yra apmokestinamos palūkanos ir vertybinių popierių pajamos. Tai yra paskutinieji metai, kai deklaracijos yra užpildomos litais, bet mokėti ir susigrąžinti mokestį jau reiks eurais. (...) Norėčiau atkreipti ir gyventojų dėmesį, kurie turi nekilnojamojo turto užsienio valstybėse, jie taip pat turi deklaruoti“, - sakė V.Vildžiūnaitė.

Anot jos, gyventojai 1 ir 2 proc. paramos negalės skirti, jei nebus užpildytos pajamų deklaracijos.

VMI antradienį taip pat pristatė programėlę išmaniesiems telefonams „e.VMI“. Pasak V.Vildžiūnaitės, telefonu gyventojai galės pateikti pajamų ir turto deklaracijas, taip pat bus galima skirti paramą organizacijoms, išsiimti ar pratęsti verslo liudijimus bei atlikti kitas funkcijas.

„Anksčiau buvo galima pateikti deklaracijas neišeinant iš namų, dabar belieka atsisiųsti programėlę“, - tikino V.Vildžiūnaitė.

VMI atstovas Darius Buta teigė, kad programėlė „iPhone“ telefonams jau visiškai veikia, o naudojantiems „Android“ sistemą turėtų pradėti veikti antradienį.

Deklaruoti pajamas iki gegužės 4 dienos privalo gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą, ar gavę kitų pajamų mokestį bei norintieji susigrąžinti dalį mokesčių.

VMI nurodo, kad pernai gyventojai pateikė 980 tūkst. pajamų deklaracijų ir deklaravo sumokėti 214 mln. litų GPM bei susigrąžinti susigrąžinti 225 mln. litų. Turto deklaracijų pernai sulaukta daugiau kaip 100 tūkstančių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų