Pereiti į pagrindinį turinį

Pramonė šiemet ūgtelėjo iki 10,9 mlrd. eurų

2015-08-21 11:12
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai Lietuvoje šių metų sausio-liepos mėnesiais, palyginti su tuo pačiu 2014-ųjų laikotarpiu, padidėjo 4,5 proc. iki 10,9 mlrd. eurų. Pašalinus darbo dienų įtaką, metinis pramonės produkcijos padidėjimas buvo 4 procentai.

Liepos mėnesį, palyginti su birželiu, pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai smuktelėjo 0,2 proc. iki 1,6 mlrd. eurų, o pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką užfiksuotas 0,6 proc. augimas, pranešė Statistikos departamentas.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija sausį-liepą, palyginti su atitinkamu 2014-ųjų laikotarpiu, padidėjo 5,2 proc., pašalinus darbo dienų įtaką - 4,7 procento. Tik apdirbamosios gamybos produkcija išaugo 5,4 proc., pašalinus darbo dienų įtaką - 4,9 proc., o apdirbamosios gamybos, išskyrus rafinuotų naftos produktų gamybą, produkcija atitinkamai padidėjo 2,9 proc. ir 3 procentais.

Liepą, palyginti su birželiu, kasybos ir karjerų eksploatavimo bei apdirbamosios gamybos produkcija sumenko 0,5 proc. (pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiau įtaką padidėjo 0,8 proc.), apdirbamosios pramonės produkcija - 0,5 proc. (padidėjo 0,8 proc.), apdirbamosios gamybos, išskyrus rafinuotų naftos produktų gamybą, produkcija - 1,7 proc. (ūgtelėjo 0,1 proc.).

Per mėnesį labiausiai sumažėjo kitų transporto priemonių ir įrangos gamybos (53,8 proc.), pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (40,3 proc.), variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių gamybos (31,2 proc.), mašinų ir įrangos remonto ir įrengimo (25,6 proc.), tekstilės gaminių gamybos (14,1 proc.), niekur kitus nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos (9,8 proc.) produkcija.

Tačiau per mėnesį padidėjo odos ir odos dirbinių gamybos (18,1 proc.), drabužių siuvimo (11,8 proc.), elektros įrangos gamybos (7,3 proc.), popieriaus ir popieriaus gaminių gamybos (6,5 proc.) produkcija.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo, apdirbamosios gamybos pardavimo ir paslaugų dalis ne Lietuvos rinkoje per septynis šių metų mėnesius, palyginti su 2014-ųjų sausiu-liepa, padidėjo 0,9 procentinio punkto ir sudarė 64,8 procento.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų