Pramonininkai žada pradėti tartis dėl energijos taupymo

  • Teksto dydis:

Paskutinę rugpjūčio savaitę turėtų prasidėti intensyvūs pokalbiai dėl energijos taupymo pramonės sektoriuje, portalui delfi.lt sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius.

Pasak jo, svarstomos tokios priemonės, kaip įrenginių paleidimo koordinavimas tarp stambesnių elektros vartotojų, taip pat „nereikalingos“ elektros taupymas.

„Tarkime, dvi stambios gamyklos pasileidžia vienu metu, pavyzdžiui, nuo aštuonių valandų ryto. Įrengimų paleidimo metu yra naudojama triskart daugiau elektros nei kai įrengimai dirba nuosekliai, tai tas įjungimo momentas iššaukia kryčius ir jie žaloja visą tinklą ir visus kitus vartotojus. Mūsų noras yra su stambesnės elektros vartotojais–įmonėmis subalansuoti įrengimų paleidimą. Koordinavimas leis sumažinti kryčius ir neperkraus tinklų“, – apie galimus pokyčius portalui delfi.lt kalbėjo V. Janulevičius.

„Antras dalykas, visur, kur yra „nereikalinga“ elektra, mūsų noras yra bandyti ją taupyti. Čia kalbu apie koridorius, šviestuvus, bendrus įrengimus, apšvietimą. Gamyklų sustygavimas, tikiu, tikrai leistų sutaupyti 15 procentų nesukeliant nepatogumų patiems gamintojams. Bandysime taupyti koordinuotai“, – sakė LPK prezidentas.

Visur, kur yra „nereikalinga“ elektra, mūsų noras yra bandyti ją taupyti.

Pasak V. Janulevičiaus, taip pat svarstoma galimybė koreguoti daug elektros sunaudojančių įmonių darbo laiką – jos galėtų dirbti savaitgaliais, kai elektros kainos rinkoje yra mažesnės.

„Žinoma, dirbant tuo metu, tu turi žmogui mokėti dvigubai, bet kai kuriais atvejais pastaruoju metu mums labiau apsimoka žmones iškviesti dirbti savaitgaliais negu, kad dirbti normaliomis darbo dienomis, kai elektros kaina yra didesnė“, – aiškino V. Janulevičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Ateina didelis sunkmetis viskas brangs bus brangu ir peiversti busim taupyt tai tikrai sumazes vartojimas ir dides skurdas , pajamas reik kelt gyventojams situacija bus prasta asmeniskai ir priverstas taupyt jau renku semus baldus ir kitas atliekas kurenimui .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių