Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybininkai sako aukojantys milijonus, kad kainos neaugtų

2010-11-11 06:20
Mažėjo: statistika liudija, kad kai kurie pieno produktai, kiaušiniai ir netgi miltai lapkričio pradžioje kainavo šiek tiek mažiau nei prieš mėnesį.
Mažėjo: statistika liudija, kad kai kurie pieno produktai, kiaušiniai ir netgi miltai lapkričio pradžioje kainavo šiek tiek mažiau nei prieš mėnesį. / DMN arch. nuotr.

Tiekėjai ir gamintojai vienas po kito skelbia apie ketinimus didinti būtiniausių maisto prekių kainas. Prekybos tinklai tikina siekiantys kainas išlaikyti nepakitusias. Rezultatai matyti: per mėnesį kai kurių produktų kainos beveik nekito ir net mažėjo.

Milijonas kainoms palaikyti

"Maxima LT" paskelbė spalį ir lapkritį siekianti išlaikyti nepakitusias būtiniausių maisto produktų kainas: pieno, sviesto, varškės, sūrio, šviežios mėsos ir mėsos gaminių, šviežios žuvies, juodos ir baltos duonos, miltų ir kt. Šios pastangos kainas išlaikyti nepakitusias, anot bendrovės atstovės ryšiams su visuomene Renatos Saulytės, spalį kainavo apie milijoną litų. Panašių išlaidų tinklas tikisi ir lapkritį.

"Neduok, Dieve, augtų žuvies ir mėsos kainos, tuomet mūsų išlaidos taip pat didėtų", – sakė R.Saulytė ir pripažino, kad kasdien vis daugiau tiekėjų praneša, kad nori didinti kainas.

Ji negalėjo pasakyti, kiek ilgai įmonė galės kompensuoti tiekėjų ir gamintojų didinamas maisto produktų kainas.

Anot jos, prekybos tinklas apsisprendė kompensuoti pigiausių ir populiariausių produktų iš būtiniausių sąrašo brangimą.

Spalį brangimo išvengta

Kiti prekybos tinklai taip pat tikina siekiantys išlaikyti nepakitusias svarbiausių maisto produktų kainas ir nuolat derasi su tiekėjais.

"Stengiamės surasti galimybių, kad kainos nedidėtų, patys kompensuojame dalį savikainos, kur tik įmanoma. Diskusijos daugiausia vyksta dėl pieno, duonos produktų, tačiau didžiosios jų dalies didesnio kainų kilimo spalį mums pavyko išvengti. Stengsimės šią kryptį išlaikyti ir toliau, priklausomai nuo mūsų finansinių pajėgumų ir tiekėjų tolesnių veiksmų", – sakė Jovita Bagdonaitė, "Rimi Lietuvos" atstovė ryšiams su visuomene.

"Nors rugsėjį kai kurie duonos, pieno, aliejaus, miltų, kavos tiekėjai padidino dalies savo prekių kainas, spalį kainos stabilizavosi, didesnių pokyčių nebuvo. Tikimės, kad panaši situacija išsilaikys ir lapkritį", – vylėsi prekybos tinklo "Iki" Komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta. Anot jo, spalį kai kurie produktai "Iki" tinkle pigo, o parduodamas vaisius ir daržoves tinklas patiria nuostolių.

Kokie maisto produktai spalio mėnesį pigo - skaitykite dienraštyje 1Vilniausdiena.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų