Premjeras: atsiradus teorinei galimybei svarstytume dėl verslų veiklos atnaujinimo

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad kol kas griežtesnės karantino priemonės nesvarstomos. Jos būtų pasitelktos tik padėčiai pasisukus į blogąją pusę. Vyriausybės vadovas teigia, kad atsiradus net teorinei galimybei spręstų, ar leisti veikti karantino apribotiems verslams. Tą jie turėtų daryti laikantis labai griežtų saugumo reikalavimų.

„Aš manau, kad ir dabartinėmis sąlygomis (karantino priemonės – ELTA) yra pakankamai griežtos ir sudėtingos ekonomikai. Jei mes jų griežtai laikysimės, papildomų priemonių nereikės. Bet jei matysime, kad situacija keičiasi į blogąją pusę – be abejo, karantinas bus sugriežtintas“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis. Pasak jo, jau dabar galima matyti šalių pavyzdžius, kurios buvo priverstos imtis drastiškų priemonių.

Ministro pirmininko teigimu, apie tai, kokio gylio ekonominė duobė laukia Lietuvos šiuo metu galima tik spėlioti. Premjeras aiškino, kad daug kas priklausys nuo to, kaip klostysis padėtis Lietuvai svarbiose rinkose.

„Priemonių paketas, kuris yra parengtas ekonomikos skatinimui ir gelbėjimui – man atrodo, kad kol kas jį turime pakankamą. Bet labai daug priklausys ir nuo to, kaip bus paveiktos kitos šalys“, – kalbėjo premjeras.

Kartu S. Skvernelis užsiminė, kad atsiradus net teorinei galimybei svarstytų karantino apribotiems verslams, laikantis ypač griežtų reikalavimų, leisti veikti. 

„Jeigu tik atsiras teorinė galimybė, laikantis ypač griežtų saugumo sąlygų, tam tikrus verslus leistume veikti tam tikru karantino režimu. Bet labai daug priklausys nuo mūsų kaimyninių valstybių, mums svarbių eksporto rinkų“, – sakė jis.

„Tikiuosi, kad be mūsų nacionalinio indėlio, ES sprendimai dėl ekonominio paketo, pagalbos bus ir vieningi, ir efektyvūs“, – apibendrino S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas portretas
Kodėl negalima ,juk ne viena specialybė nuėjo į pogrindį,reikia kažkaip iš gyventi .Sunkmetis atsilieps avalynės ir drabužių prekybai ir kitiems smulkiesiems.Netgi lengvatų taikymas jiems reikalingas .Saugantis kaip ir maisto prekes prekiaujant ,prekyba galima.Vis žmogui lengviau pragyventi sunkmetį ,aišku tai netaikyti rizikos grupei.

Protingai

Protingai portretas
galetu daug zmoniu ir 'firmeliu' dirbti ,bet tik labai protingai,pamatysim kiek tokiu atsiras ir kam leis ...?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių