Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras laukia plano, kaip gerinti mokesčių surinkimą

2014-02-05 14:03
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Valstybei ieškant papildomų šaltinių sumažintoms pensijoms grąžinti, Vyriausybė vadovas sako dar šį mėnesį laukiantis institucijų pasiūlymų, kaip surinkti daugiau pajamų į valstybės biudžetą.

"Duotas pavedimas, kad per šį mėnesį pateikia priemonių planą, kalbant apie kovą su "šešėliu", apie mokesčių administravimo gerinimą ir pateikia, kokius įstatymų projektus reikia paruošti, keisti Vyriausybės nutarimus. Jeigu suspės ir sugebės, pateikti ir teisės aktų projektus", - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.

Anot jo, apie tai kalbėta trečiadienį Vyriausybėje vykusiame pasitarime su Mokesčių inspekcijos, Finansų ministerijos ir Muitinės dapartamento vadovais.

"Kalbames, kaip sekėsi už praėjusį mėnesį surinkti mokesčius, su kokiomis problemomis susiduria", - teigė A.Butkevičius.

Anot jo, susitikime kalbėta apie cigarečių, naftos produktų kontrabandą ir prekybą, apie alkoholinių gėrimų pardavimus ir mokesčių surinkimą, apie galimus mokesčių administravimo pakeitimus.

"Pavyzdžiui, kilo ginčas, kodėl taip ilgai nėra užbaigtas darbas dėl banderolių kontrolės sustiprinimo cigaretėms ir alkoholiniams gėrimams", - sakė premjeras.

Finansų ministerijos duomenimis, praėjusiais metais į valstybės biudžetą surinkta 3,437 mlrd. litų akcizų - 85 mln. litų (2,4 proc.) mažiau nei planuota.

Bendrovės „Nielsen“ tyrimas atskleidė, kad kontrabandinių cigarečių mastas Lietuvoje išlieka vienas didžiausių Europos Sąjungoje - antrąjį 2013-ųjų metų pusmetį nelegalios cigaretės sudarė 28,2 proc. visų šalyje surūkomų tabako gaminių. Skaičiuojama, kad esant tokiam kontrabandos lygiui šiemet valstybės biudžetas nesurinks 240 mln. litų akcizo ir 62 mln. litų pridėtinės vertės mokesčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų