Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras prognozuoja atsigavimą Lietuvos pieno ūkiui

2016-01-19 09:18
LRT
Redo Vilimo / Fotobanko nuotr.

Pastarąjį laikotarpį atidarytos rinkos į Braziliją, Argentiną, Ukrainą, Čilę ir kitas valstybes leis šiemet atsigauti pieno sektoriui, LRT RADIJUI sako ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Pernai buvo atidaryta daug rinkų maisto produktų eksportui. Dabar reikalingas aiškus kainodaros planas, kurį privalo turėti įmonės, eksportuojančios savo produkciją ir persiorientuojančios iš Rytų į Vakarus. Galimybių realizuotai savo produkciją yra“, – įsitikinęs premjeras.

Jo teigimu, konkurencija Europoje tikrai didelė, bet Lietuvos įmonės vis tiek sugebėjo padidinti eksportą į Europos Sąjungos šalis 7,1 proc. ir net į JAV – 5,2 proc. A. Butkevičius nurodo, jog Vyriausybė pasiekė, kad pieno gamintojams būtų skirta didžiausia galima tiesioginė parama.

„Gamintojų skaičius Lietuvoje sumažėjo, bet pieno gamyba išaugo. [...] Manau, kad pastarąjį laikotarpį atidarytos rinkos į Braziliją, Argentiną, Ukrainą, Čilę, pasirašyti protokolai su Kinijai dėl pieno produktų bei veislinių galvijų eksporto leis pieno sektoriui šiemet atsigauti“, – LRT RADIJUI teigia A. Butkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų