Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras: Visagino AE likimas - Latvijos, Estijos ir Lietuvos specialistų rankose

2013-10-10 13:15
BNS inf.
Bendros Baltijos šalių akcijų rinkos kūrimą stabdo euras Estijoje
Bendros Baltijos šalių akcijų rinkos kūrimą stabdo euras Estijoje / K.Vanago/BFL nuotr.

Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto likimas - trijų jėgainę planuojančių statyti valstybių - Latvijos, Estijos ir Lietuvos - specialistų rankose, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

"Galiu pasakyti, kad jeigu politiškai bus pritarta ir matysime, kad tai yra svarbu ir ekonomiškai pagrįsta, bus siūloma netgi sudaryti trijų Baltijos šalių specialistų tokią vos ne įmonę, kurie toliau turėtų analizuoti ir svarstyti", - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius, paklaustas, kada bus priimtas galutinis sprendimas dėl naujos branduolinės jėgainės Lietuvoje.  

Premjeras teigia, kad pagerintas VAE projektas bus svarstomas valdančiosios koalicijos politinėje taryboje: "Visas tas idėjas pristatysime politinėje taryboje ir po to supažindinsime visų partijų lyderius ir prasidės konkreti diskusija."

Energetikos viceministras Aleksandras Spruogis ketvirtadienį žurnalo "Valstybė" surengtoje energetikos konferencijoje Vilniuje sakė, kad visų trijų Baltijos šalių energetikos kompanijų pastangomis pagerintas VAE projektas yra konkurencingas. 

Latvija ir Estija dėl VAE laikosi vieningos pozicijos - abi šalys pabrėžia, jog naujos branduolinės jėgainės projektas turi būti komerciškai pagrįstas ir patrauklus. Ankstesnės Vyriausybės parinktos strateginės investuotojos į VAE Japonijos kompanijos "Hitachi" viceprezidentas Koji Tanaka (Kodži Tanaka) liepą pareiškė, kad bendrovė pagerins projekto ekonomines sąlygas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų