Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė: būtina gerinti jungčių tarp Baltijos valstybių pralaidumą

2014-02-14 12:10
Bendros Baltijos šalių akcijų rinkos kūrimą stabdo euras Estijoje
Bendros Baltijos šalių akcijų rinkos kūrimą stabdo euras Estijoje / K.Vanago/BFL nuotr.

Siekiant užtikrinti geresnes elektros kainas, sukurti efektyviai veikiančią rinką, būtina gerinti jungčių tarp Baltijos valstybių pralaidumą, susitikime su Latvijos premjere Laimdota Straujuma sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pabrėždama sėkmingą abiejų šalių bendradarbiavimą, prezidentė išskyrė strateginių energetinių projektų sklandaus įgyvendinimo svarbą.

Anot D.Grybauskaitės, šiuo metu įgyvendinami strateginiai energetikos projektai padės pasiekti vieną svarbiausių regiono tikslų - užtikrinti saugų energijos tiekimą Baltijos valstybėms ir mažesnes dujų bei elektros kainas vartotojams.

Kalbėdama su pirmojo vizito Lietuvoje viešinčia Latvijos vyriausybės vadove, prezidentė teigė, jog realią naudą ir geresnes elektros kainas turėsime, tik sukūrę efektyviai veikiančią konkurencingą rinką. Todėl reikia ne tik sėkmingai užbaigti jungtis su Švedija, Lenkija ar Suomija, bet ir gerinti vidinių jungčių tarp Baltijos valstybių pralaidumą.

Jungtis su Švedija ir Lenkija planuojama užbaigti kitąmet. Dar 15 Baltijos šalių energetikos projektų, tarp jų 6 - iš Lietuvos, yra įtraukti į strateginių bendraeuropinių projektų sąrašą bei gali gauti ES finansavimą.

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime taip pat aptartas geležinkelio „Rail Baltica" projektas, Latvijos euro įvedimo patirtis bei Lietuvos perspektyvos kitąmet jungtis prie euro zonos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų