Prezidento patarėjas apie ribojimus prekybinkams: sprendimas sudėtingas

Prezidento vyriausiasis patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta sako, kad sprendimas dėl taisyklių prekybininkams karantino metu yra sudėtingas ir kelia iššūkių smulkiesiems verslininkams, tačiau draudimas didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse prekiauti ne maisto prekėmis taip pat atneštų problemų.

„Šis sprendimas tikrai yra sudėtingas. Vyriausybė turėtų pasverti visus už ir prieš ir priimti patį geriausią sprendimą. Tam tikrą sprendimą ji padarė ir, viena vertus, yra tam tikri iššūkiai smulkiesiems prekeiviams, kurie neprekiauja maisto produktais. Kita vertus, pagrindinis tikslas šiuo metu yra mažinti žmonių srautus, mažinti jų susibūrimus, nes tokiu būdu virusas plinta, ir tos griežtos priemonės, deja, pagal dabartinę situaciją yra reikalingos“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė S. Krėpšta.

Jis pritarė pirmadienį ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės išsakytai nuomonei, kad draudimas didiesiems prekybininkams prekiauti ne maisto prekėmis sukeltų iššūkių.

Vyriausybė turėtų pasverti visus už ir prieš ir priimti patį geriausią sprendimą.

„Tai sukeltų daug kitų iššūkių, kuriuos ministrė įvardijo. Tai vienas iš būdų, keliantis kitų problemų paskui save“, – teigė S. Krėpšta.

Vyriausybės priimtu nutarimu nuo trečiadienio turgavietėse bus galima prekiauti tik maistu, tuo metu parduotuvėse, užsiimančiose maisto prekyba, nebus draudžiama prekiauti ir ne maisto prekėmis.

Vyriausybė pirmadienį diskutavo apie šį ribojimą ir pripažino, kad tai iškreipia konkurencijos sąlygas, tačiau sprendimo nepriėmė.

„Neturiu gero sprendimo ir manau, kad nė vienas iš dalyvaujančių posėdyje ar priimančių sprendimus nesame laimingi ir pripažįstame, kad smulkiuosius tai paveiks, tačiau dabar imtis papildomų represinių priemonių ir STOP juostomis apvynioti šampūnus ar kitas prekes prekybos centruose būtų daugiau ne ten nukreiptos energijos“, – pirmadienį sakė A. Armonaitė.

Vyriausybė sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 dienos, taip pat sugriežtino karantino priemones: apribojo judėjimą iš vienos savivaldybės į kitą, uždraudė veikti nebūtinųjų prekių parduotuvėms, paliekant galimybę veikti maisto, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių parduotuvėms, vaistinėms, veterinarijos paslaugas teikiančioms įstaigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių