Profsąjungos ragina Vyriausybę greičiau priimti sprendimą dėl minimalios algos

Profesinės sąjungos ragina Vyriausybę greičiau priimti sprendimą dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo nuo kitų metų. Trečiadienį jos planuoja mitinguoti prie Vyriausybės.

„Rytoj yra Vyriausybės posėdis ir jie galėjo prieš rinkimus priimti sprendimą. Iš esmės sprendimą reikėjo priimti dar birželio mėnesį, bet jis buvo atidėliojamas, ir vėl nebėra laiko“, – BNS sakė  Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau parengė siūlymą nuo sausio MMA didinti 35 eurais iki 642 eurų (iki mokesčių) – jį Vyriausybė turėtų svarstyti kitą savaitę.

Anot I. Ruginienės, profsąjungos baiminasi, kad pažadai didinti minimalią algą po rinkimų nebus ištesėti.

„Mums, darbuotojams, nėra aišku, ar rinkimai nepamaišys išvis to sprendimo priimti. Rinkimai praeis, pasimirš pažadai. Reikia pripažinti, kad registravo tik dabar, nes žinojo, kad bus mūsų akcija“, – teigė I. Ruginienė.

Akciją organizuoja Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir profesinė sąjunga „Solidarumas“. Jos metu Vinco Kudirkos aikštėje planuojama išdėlioti balionus, simbolizuojančius „orų darbą, kaip orą balione“.

„Juokaudami sakome, visi žinome, kad yra, bet niekas akimis nematė. Bus papuošta visa aikštė balionais, jie imituos tą simboliką. (...)  Nesiorientuojame į masiškumą, nes dabar yra jautrus periodas ir sąmoningai nekvietėm tūkstančio žmonių, orientuojamės į patį vaizdą ir minties nusiuntimą“, – sakė I. Ruginienė.

Tuo metu prisijungti prie renginio nepakviestos profesinės sąjungos „Sandrauga“ primininkas Kęstutis Juknis planuojamą mitingą vadino politiniu užsakymu.

„Dėl MMA dar derybos nenutrūkę, mes nenorime dalyvauti politiniame užsakyme vienai ar kitai grupei. (...) Kodėl mes negalime dar derėtis ir pabaigti, nes Vyriausybė jau siūlo variantą dėl 642 eurų“, – BNS sakė K. Juknis.

Anot jo, galima dar kalbėtis su premjeru, surengti spaudos konferenciją: „Vyriausybė gi nebaigia darbo su rinkimais, galima mitingą daryti ir po rinkimų.“

Trišalės tarybos posėdyje Lietuvos profesinės sąjungos MMA siūlė didinti 56 eurais iki 663 eurų, tuo metu verslo atstovai prašė šį klausimą atidėti dėl pernelyg neapibrėžtos ekonominės situacijos bei artėjančių rinkimų.

Šiuo metu MMA yra 607 eurai (prieš mokesčius) – ji padidinta nuo šių metų sausio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Ka jie cia nusisneka, taigi tuoj reikes bedarbiams Baltarusijos furistams ir klaipedos dokininkams bedarbio pasalpas moketi, o dar ir ciaburaska su Baltarusijos pabegeliais is karo lauko zonos reikia islaikyti. Is kokiu pinigu ka didinti.????

Taip

Taip  portretas
Skubėkit žmonėms pakelti kol neatėjo į valdžią konservai tai tikrai nieko nekels dar , kad nesumažintų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių