Profsąjungos siūlo valstybei iš dalies apmokėti darbuotojų prastovas

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė sako, kad  ekonomikos nuosmukio metu siekiant išsaugoti kvalifikuotus darbuotojus valstybė turėtų iš dalies apmokėti jų prastovas ir skirti lėšų gerinti jų kvalifikaciją.

„Mūsų pasiūlymas, kad pasinaudoti tuo keliu, kuriuo jau naudojomės kovido metu, – bent dalinai padėti įmonėms apmokėti prastovas ir skirti pinigų darbuotojų kvalifikacijai“, – penktadienį po susitikimo Prezidentūroje žurnalistams sakė K. Krupavičienė.

Anot jos, šiuo metu didžiausias nerimas jaučiamas tekstilės, baldų įmonėse, drabužių siuvimo fabrikuose.

„Įmonės išnaudoja tai, kad darbuotojai turi eilinių atostogų, bet išnaudojus tą visą potencialą, ką įmonės darys toliau, mums tai kelia rūpestį“, – sakė K. Krupavičienė.

„Mums reikia skubių priemonių, nes šiuo metu darbuotojai gauna ne tokius didelius atlyginimus, kad jis turėtų santaupų. Kad neprarastume tų žmonių, pavyzdžiui, siuvėjų, baldininkų, tai kvalifikuoti darbuotojai, mes juos prarasime, jie emigruos, tai ką tada darysime“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ispydinga

ispydinga  portretas
kaip nuo covid prasidėjo pinigų lietus iš nieko taip ir tęsiasi begalines eiles prašančių iš valdžios.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
O kieno pinigais? Tai jei gamyba sumažėjo- teatleidžia darbuotojus išmokėdami išeitines ir gaus bedarbio pilną pašalpą. Matyt nori ponai sutaupyti išeitinių?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių