Pereiti į pagrindinį turinį

Iš PSDF rezervo gydymo įstaigoms siūloma padalinti dar beveik 75 mln. litų

2013-12-02 16:39
BNS inf.
Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Gydymo įstaigoms siūloma papildomai skirti dar 74,7 mln. litų.

Iš 2013 metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo šias lėšas siūloms skirti už šiemet suteiktas paslaugas. Metų viduryje Vyriausybė jau buvo skyrusi gydymo įstaigoms iš PSDF rezervo 145,3 mln. litų.

Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtą siūlymą, didžioji dalis dabar siūlomos skirti sumos būti padalinta asmens sveikatos priežiūros paslaugų bazinių kainų balo vertei iš dalies kompensuoti.

Šiuo metu bazinių kainų balo vertė beveik visoms paslaugoms yra 0,89 lito. Ministerija siūlo, kad už suteiktas paslaugas su gydymo įstaigomis būtų atsiskaitoma keliais centais didesniais įkainiais.

Be to, siūloma iš dalies padengti išlaidas, kurias gydymo įstaigos patyrė teikdamos daugiau paslaugų, nei buvo numatyta šių įstaigų ir teritorinių ligonių kasų sutartyse.

Ministerija pažymi, kad 2013 m. pradžioje PSDF biudžeto rezervas sudarė apie 266 mln. litų.

"Šiais metais, suderinus su Lietuvos Respublikos Vyriausybe, iš PSDF biudžeto rezervo buvo skirta 145,3 mln. litų. Prognozuojama, kad skyrus iš PSDF biudžeto rezervo papildomas lėšas (74,7 mln. litų), šių metų pabaigoje jis turėtų sudaryti apie 46 mln. litų", - teigia SAM.

Ministerija taip pat nurodo, kad nepritarus šių PSDF biudžeto rezervo lėšų skyrimui, tai gali turėti įtakos gydymo įstaigų teikiamų paslaugų kokybei bei prieinamumui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų