R. Karbauskis: leidimas silpnuoju alkoholiu prekiauti paplūdimiuose – žingsnis atgal

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis neigiamai vertina Seimo antradienį priimtas pataisas, leidžiančias silpnuoju alkoholiu prekiauti paplūdimiuose, ir sako, kad tai žingsnis atgal.

„Priimtas sprendimas, kad savivaldybės galės leisti (alkoholio prekybą paplūdimiuose – ELTA). Žinant mūsų savivaldybes ir jų požiūrį, neabejojame, kad bus leista prekiauti alkoholiu. Tai yra žingsnis atgal, bet mes padarėme viską, ką galėjome. Mūsų tiesiog yra per mažai, kad mes galėtume atstovėti šitą poziciją, kada vieni iš partnerių nebepalaiko“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Opozicijos – konservatorių, liberalų, socialdemokratų balsai lėmė, kad draudimas atšauktas, bet šitas draudimas buvo pirmiausia dėl to, kad šalia mūsų vaikų, žmonių, kurie ilsisi pliažuose, nebūtų vartojamas alkoholis“, – pridūrė „valstiečių“ lyderis.

Jis neatmetė, kad „jeigu bus tokia rinkėjo valia, prie šio klausimo ateityje bus galima grįžti.“

Seimas antradienį pritarė grupės parlamentarų siūlymui sušvelninti prekybą silpnu alkoholiu paplūdimiuose įrengtose nestacionariose viešojo maitinimo vietose. Nuo rugpjūčio mėnesio iki 15 laipsnių stiprumo alkoholiu bus galima prekiauti paplūdimiuose ir lauko kavinėse.

Draudimas prekiauti daugiau nei 15 laipsnių turinčio stiprumo alkoholiu galios ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TADAS BLINDA

TADAS  BLINDA portretas
NEGI LIETUVOJE NERA NORMALIU ZMONIU KURIE GALETU VADOVAUTI IR KURTI KLESTINCIA VALSTYBE KAM REIKALINGI SEIMO NARIUI PATAREJAI TOKIUS DURNIUS KUO TOLIAU NUO LOVIO REIKETU RINKTI TIK NEPRIKLAUSANCIUS JOKIAI PARTIJAI IR UZ PADARYTUS DARBUS ATSISKAITYTI TAUTAI DABARTINIAMS VEIKEJAMS AUDITA KIEKVIENAM LIETUVIAI PABUSKITE KIEK DAR SI SUTVE VOGS IR TYCIOSIS VERYGAI IS KARTO ANTSNUKI VISAM GYVENIMUI UZ JO NUOPELNUS VYKDANT TAUTOS GENOCIDA NEGI PINIGAI IR ASMENINE GEROVE YRA SVARBIAU UZ VISOS TAUTOS GERA GYVENIMA JAU DABAR AISKU KAD KORONA YRA EILINIS GRIPAS O KIEK ZMONIU MIRE NESUTEIKUS PIRMA PAGALBA TAS PATS APIE KARABASA TIK DRAUDIMAI TODEL KAD ZMONES BIJOTU GAL SAKAU LAIKAS PRISIMINTI SAUSIO 13 TIK SI KARTA RANKOMIS APJUOSKIME SEIMA KELIOM AR KELIOLIKA EILIU UZPAKALIU I NUSIBODUSIUS PONUS

Pasiulymas

Pasiulymas portretas
Ko pasigenda kultūringi poilsiautojai? Palangoje, kaip ir kitose stipriai žmonėmis užtvindytose vietose labai truksta viešosios tvarkos pareigūnų(ių), kurie stebėtų žmones ir tuojau pat prieitų, įtarę problemą (neblaivumą viešoje vietoje, smurtavimą, agresyvų bei nepagarbų elgesį su kitais žmonėmis, nehigienišką elgesį, nepadorų elgesį ir t.t.). Visai ne lengvo alkoholio prieinamumas yra problema kurortuose ir paplūdimiuose, bet jo vartojimo kultūra. Jei žmogus gurkštelėjo šalto alaus ar išgėrė taurę vyno, bet jo elgesys nuo to nepakito, tai viskas O.K. Dalis poilsiautojų yra asocialūs, elgiasi agresyviai ir nepagarbiai aplinkinių atžvilgiu, bet visi kiti, normalūs, lieka nuo jų siautėjimo neapsaugoti. Niekas nestebi ir neprieina prie jų. Prevencija būtų prieiti, paklausti, patarti, įvertinti riziką ir neleisti trukdyti poilsio kitiems. Esant reikalui, kviesti policijos pastiprinimą ir gabenti į areštinę. Būtų žymiai mažiau neblaivių už vairo, žymiai mažiau konfliktų, muštynių ir t.t.

Kazys

Kazys portretas
Aišku atgal.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių