R. Karbauskis ramina: naujas mokestis bus taikomas ne visiems automobiliams

Taršių automobilių apmokestinimas bus taikomas tik naujai registruojamiems automobiliams, o pati tvarka įsigalios vėliau nei sausio 1 d., sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Dabar labai daug tuščio šnekėjimo. Galiu patikinti visus Lietuvos žmones, kad jokio bandymo apmokestinti transportą, kuris jau dabar yra nupirktas ir žmonių naudojamas, nėra planuojama. Šnekama apie ateitį, naujai įsigyjamus automobilius, apie tai, kaip skatinti automobilių įsigijimą, kurie mažiau terštų“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, mokesčiu siekiama nepabloginti situacijos socialiai jautriausioms visuomenės grupėms, tačiau įstatymo projekto kol kas nėra.

„Jokio projekto nėra. (...) Galbūt bus kažkokia iniciatyva, kad perkant mažiau taršų automobilį bus mažesni mokesčiai. Bet tai nebus drastiška, tai tėra žengimas į tam tikrą tvarką, kad žmonės turėtų interesą pirkti mažiau taršius automobilius“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas pabrėžė, kad automobilių mokestis tikrai neįsigalios nuo sausio 1 d.

„Įstatymas galėtų įsigalioti nuo kitų metų vasaros galbūt, nežinau kada, bet priimsim geriausiu atveju su biudžetu, neįsigalios nuo sausio 1 d., bet pakartosiu, tai nelies to parko, kuris yra įsigytas žmonių. Įsitempti, kad žmonės praras automobilius, su kuriais važiuoja į sodą, to tikrai nereikia, taip neatsitiks“, – pridūrė R. Karbauskis.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis yra teigęs, kad Vyriausybėje yra parengti keli nekilnojamojo turto (NT) ir automobilių apmokestinimo variantai.

Kaip Europos Komisija nurodo savo rekomendacijose, Lietuvoje, nepaisant įvairių priemonių kovoti su „šešėline“ ekonomika, mokesčių surinkimas išlieka žemas, o PVM atotrūkis – vienas didžiausių ES. Neišnaudojamos galimybės surinkti mokesčius iš šaltinių, kurių apmokestinimas mažiau kenkia ekonominiam augimui, kaip nekilnojamasis turtas ar automobiliai.

Laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje yra sakęs, kad NT ir automobilių taršos mokesčiai Lietuvoje yra reikalingi, bet juos įvesti trukdo rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prie ko tas agranomas kisamas kiekviena diena kie zinau jis uz kultura stsakingas ir uz savo dideli tersenti ora vienam uzpakaliui vezioti drundalieta uz kuri turi daug moketi

Laure

Laure portretas
Sveiki, Rašau jums pranešti, kad mes siūlome asmeninės paskolos su 2% palūkanų norma. Mes galime suteikti jums paskolos pirkti traktorių ar žemės, kad jūs galite padaryti, žemės ūkio, prekybos ar kitų dalykų, jūs norite daryti. Susisiekti su mumis tiesiogiai elektroniniu paštu: sduplens@gmail.com Whatsapp : +33 7 56 88 17 68 Nuoširdžiausi linkėjimai

As

As portretas
Ko gero mokestis bus taikomas visiems, išskyrus karbauskį. Nekenčiu šio veikėjo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių