R. Karbauskis: valstybiniam bankui – ir Lietuvos pašto filialų tinklas

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis neatmeta, kad Valstybinis plėtros bankas galėtų būti kuriamas panaudojant ir Lietuvos pašto filialų tinklą.

„Yra Lietuvos pašto filialai, visa struktūra. Kas bus įtraukta į (Valstybinis plėtros banko – BNS)  struktūrą, kaip bus išnaudota valstybės turima infrastruktūra, paaiškės, kai bus parengtas (projektas dėl banko steigimo – BNS)“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis tikisi, kad Valstybinis plėtros bankas padės plėsti finansines paslaugas regionuose.

„Yra problemų regionuose su smulkaus ir vidutinio verslo rėmimu. Komerciniai bankai regionuose uždaro filialus. Tikimės, kad atsiradimas tokio banko bus labai naudingas regionams“, – kalbėjo jis.

Pasak R. Karbauskio, parengus projektą bus galima kalbėti, koks bus bankas. Jis tikisi, kad Valstybinio plėtros banko steigimui Seime bus pritarta. 

Seimas po svarstymo yra pritaręs siūlymui įpareigoti Vyriausybę iki rugsėjo pradėti konsultacijas su Europos Komisija dėl techninės paramos tokio banko steigimui. Be to, banko kūrimą norima pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

Finansų ministras Vilius Šapoka praėjusią savaitę sakė pritariantis, kad toks bankas galėtų būti kuriamas jau veikiančių „Investicijų ir verslo garantijų“ („Invegos“), Viešųjų investicijų plėtros agentūros ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondo pagrindu, tačiau jis prieštarauja valstybės dalyvavimui mažmeninės bankininkystės versle.

Už valstybinio banko steigimą pasisako ir prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių