R. Masiulis Briuselyje aptaria pažangą dėl laiko sukiojimo atsisakymo

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis dalyvauja pirmadienį ir antradienį vyksiančiame ES Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos posėdyje. Posėdžio metu ministrai įvertins pažangą, padarytą dėl sezoninio laiko keitimo panaikinimo.

ES mastu planuojant atsisakyti sezoninio laiko keitimo, Lietuva, kaip ir kitos ES valstybės, turi apsispręsti, kurį – vasaros ar žiemos – laiką pasirinkti kaip nuolatinį. Visuomenės nuomonę žadama išsiaiškinti reprezentatyvia gyventojų apklausa, suinteresuotų šalių – viešosiomis konsultacijomis.

R. Masiulis yra sakęs, kad yra šiek tiek nustebęs, kad diskusijos vyksta vangiau, nei tikėtasi, ir iš visuomenės norisi didesnio aktyvumo.

Galutinis šalies sprendimas bus priimtas nuolatinio laiko pasirinkimą suderinus ir su kaimyninėmis valstybėmis.

Europos Komisija pasiūlymą atsisakyti laiko sukiojimo pateikė po to, kai per apklausą internete už tai pasisakė daugiau kaip 80 proc. balsavusiųjų iš 4,6 mln.

Posėdyje pirmadienį taip pat bus aptarta pažanga, padaryta dėl geležinkelių keleivių teisių atnaujinimo. Ministrai aptars ir bendrą požiūrį dėl direktyvos, kuria siekiama skatinti mišrųjį vežimą, projekto.

Be to, Tarybos bus paprašyta priimti bendrą požiūrį į pasiūlymą dėl kelių infrastruktūros saugumo valdymo ir dalinį bendrą požiūrį dėl siūlomos Europos infrastruktūros tinklų priemonės (EITP), kol dar nepriimtas sprendimas dėl kitos daugiametės finansinės programos (DFP).

Antradienį taryba siekia susitarti dėl dalinio bendro požiūrio dėl siūlomos Skaitmeninės Europos programos, kurią finansuoja ES. Ši programa skirta skaitmeninei Europos visuomenės ir ekonomikos transformacijai remti.

Ministrai taip pat įvertins pažangą, padarytą nagrinėjant pasiūlymą įsteigti Europos kibernetinio saugumo kompetencijos centrą ir susijusį nacionalinių koordinavimo centrų tinklą.

Ministrai įvertins pažangą ir pasikeis nuomonėmis dėl pasiūlymo atnaujinti elektroninių ryšių privatumo (e. privatumo) taisykles.

Be to, taryba patvirtins svarbią telekomunikacijų reformą, apimančią Europos elektroninių ryšių kodeksą ir atnaujintus Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijos (EERRI) įgaliojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu pensija

tu pensija portretas
gali visa diena ziuret i saule ...

...

... portretas
Nereikia bandyt pasirodyt 'protingesniais' už Gamtą, Laiką mums nusako Saulė, tai ir vidudienis TURI BŪT 12 val. (ar netoli to), ir tada pasauly visi normaliai susikalbės. Na o darbo pradžios laiką mes laisvi nusistatyt tokį kokio norim (o kodėl žiemą neįvest trumpesnės darbo dienos?).

Pilietis

Pilietis portretas
Vasaros laiką reikia palikti visam.Bus ekonomiskiau ir gyventi sviesiau .Apmirsta visi miestai, pradedant temti..Sunku priprasti prie laiko pasikeitimo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių