Pereiti į pagrindinį turinį

R. Šadžius abejoja PVM lengvatos mėsai nauda

2016-05-19 11:15
BNS inf.

Finansų ministras Rimantas Šadžius abejoja, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šviežiai ir atšaldytai mėsai duos daug naudos ir sako, jog prioritetu turėtų tapti pajamų mokesčio mažinimas mažesnes pajamas gaunantiems žmonėms.

R. Vilimo/ BFL nuotr.

"Aš abejoju (dėl PVM lengvatos šviežiai ir atšaldytai mėsai - BNS). Čia yra diskusija, kurioje labai sunku padaryti eksperimentą, kaip fizikoje, ir patikrinti kaip yra iš tikrųjų. Pagrindinis klausimas, ar sumažės kainos įvedus tą lengvatą. Man nuoširdžiai atrodo, remiantis Agrarinės ekonomikos instituto duomenimis, kad arba tai neįvyks visai, arba tai įvyks laikinai ir nedideliu mastu", - ketvirtadienių Žinių radijui sakė R.Šadžius.

Jo teigimu, šiuo metu didžiausią ekonominę naudą atneštų neapmokestinamų pajamų didinimas.

"Man atrodo yra svarbesnis klausimas, ką mes sau galime leisti. Taip, mes galime kitais metais leisti iš geresnio mokesčių administravimo surinkę apie 100 mln. eurų papildomai, palengvinti kažkam mokestinę naštą. Mano giliu įsitikinimu ir Europos Komisija su tuo sutinka, pirmiausia reikia mažinti pajamų mokesčio naštą mažiausias pajamas gaunantiems žmonėms. Tai yra neapmokestinamųjų pajamų didinimas. Jeigu 1 proc. sumažintume bendrą PVM tarifą visoms prekėms. tai MMA gaunantis žmogus per mėnesį papildomų pajamų gautų 2 eurus tuo tarpu, jei neapmokestinamų pajamų dydį padidintume iki 310 eurų, tai tas išlošimas nėra įspūdingas, bet sudaro beveik 17 eurų per mėnesį", - kalbėjo finansų ministras.

Gegužės pradžioje premjeras, finansų ministras ir socialdemokratų frakcijos atstovai sutarė, kad atšaldytai ir šviežiai mėsai būtų taikomas lengvatinis 5 arba 9 proc. PVM tarifas. Jeigu būtų priimtas, tokia lengvata įsigaliotų nuo lapkričio.

Pagal įstatymus, PVM pakeitimai gali įsigalioti tik po 6 mėnesių nuo jų priėmimo Seime arba anksčiau, jei jie priimami kartu su biudžeto pataisomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų