Registrų centras dėl pertvarkos apie atleidimą įspėjo 241 darbuotoją

  • Teksto dydis:

Valstybės įmonė Registrų centras gruodį apie galimą atleidimą įspėjo 241 darbuotoją, rodo Užimtumo tarnybos duomenys.

Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus teigia, kad atleidimai yra susiję su Registrų centro pertvarka.

"Kadangi keičiama įmonės struktūra, reorganizuojama veikla, naikinami filialai, tas skaičius apima tuos žmones, kuriuos ta pertvarka paliečia. Daugiausia tai yra administracija, tai jokiu būdu neliečia tų žmonių, kurie atlieka pagrindines Registrų centro funkcijas – registravimą, archyvus, kadastro matavimus. Taip pat į tą skaičių įeina tokios paslaugos, kurios buvo besidubliuojančios, pavyzdžiui, optimizuojama teisininkų komanda", – BNS sakė M. Samkus.

Pasak jo, daliai žmonių, apie kurių atleidimus buvo įspėta Užimtumo tarnyba, buvo pasiūlyta pakeisti savo pareigas. Kai kuriejų galipereiti į kitus padalinius ar naujai suformuotus skyrius.

"Pasak teisės aktų reikalavimus, jiems (darbuotojams – BNS) reikia pateikti tam tikrą įspėjimą (...) Pati pertvarka palies apie 9 proc. darbuotojų. Šiuo metu įmonėje dirba apie 1600 darbuotojų", – teigė M. Samkus.

Registrų centro pertvarkąnumatoma užbaigti kovo 1 dieną.

Iš viso praėjusių metų gruodį Užimtumo tarnyba gavo 6 pranešimus apie numatomus darbuotojų atleidimus, juose įspėti 597 darbuotojai. Palyginti 2017 metų gruodį buvo sulaukta 12 pranešimų, kuriuose įspėta 350 darbuotojų.

Apie 269 darbuotojų atleidimą perspėjo iš Lietuvos pasitraukiantis Jungtinės Karalystės bankas "Barclays", valstybės valdomų "Lietuvos geležinkelių" antrinė pastatų ūkio priežiūros įmonė "Gelsauga" įspėjo 19 darbuotojų.

Elmanto Mickevičiaus technikos remonto įmonė "Technoera" apie atleidimus įspėjo 11 darbuotojų, energetikos grupės "Lietuvos energija" nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovė "NT valdos" – 30 darbuotojų, metalų konstrukcijos įmonė "Advantec Lietuva" – 27 darbuotojus.

Per visus 2018 metus Užimtumo tarnyba gavo 109 pranešimus apie numatomą 5791 darbuotojo atleidimą. Palyginti 2017 metais tarnyba gavo 68 pranešimus apie 2866 darbuotojų atleidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių