Registrų centras: šiemet išregistruota per 23 tūkst. neveikiančių įmonių

  • Teksto dydis:

Šiais metais jau išregistruota per 23 tūkst. neveikiančių juridinių asmenų – 3 tūkst. daugiau nei pernai, kai jų skaičius siekė apie 20 tūkst. Be to, dėl nepateiktų privalomų duomenų pradėtas dar maždaug 23 tūkst. įmonių ir organizacijų likvidavimas, pranešė Registrų centras.

Registrų centro registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis teigia, kad prieš dvejus metus buvo išsikeltas tikslas iki 2025 metų pabaigos išregistruoti apie 85 tūkst. tokių įmonių ir kitų juridinių asmenų, tačiau numatytas skaičius gali būti viršytas.

„Robotizacijos procesų pagalba šiandien nemažą dalį rutininių darbų, pavyzdžiui, pranešimų išsiuntimas, galime atlikti greičiau. Optimizavus procesus per metus galime išregistruoti daugiau neveikiančių, duomenų apie save neteikiančių, vadovo ar buveinės adreso neturinčių juridinių asmenų, tad prieš dvejus metus išsikeltus tikslus greičiausiai viršysime“, – pranešime sakė K. Maksvytis.

Ilgiausiai gyvavusi šiemet išregistruota įmonė įregistruota dar 1990-ųjų kovą, o trumpiausiai „išgyveno“ vos pusantro mėnesio – ji išregistruota savo iniciatyva.

Šiemet Juridinių asmenų registre įregistruota beveik 15 tūkst. naujų juridinių asmenų, iš jų beveik 9 tūkst.–  mažųjų bendrijų ir  4,4 tūkst. – uždarųjų akcinių bendrovių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek is ju

Kiek is ju portretas
iregistruotos atejunu tik tam,kad gauti cia liepteli i Sengeno erdve!? Pilna Rusija tokiu skelbimu,su nurodytais "reikalingu zmoniu" telefonais netgi! Idomu,ar tarp ju yra migacijos departamento vadove!?

Vykdomas valymas

Vykdomas valymas portretas
Ne tik įmonės bet dauguma šalies nevyriausybinių, pilietinių organizacijų patyliukais likviduojamos.Net joms pačioms nežinant..Sukurta visa naikinimo sistema.Nepateiki RC ataskaitų ką veikei, kur gavai pinigų, kiek turi narių ir t.t.-pradedamas likvidavimo procesas /primenu kad pagal ES NVO įstatymus valstybės institucijos neturi kištis į nevyriausybininkų veiklą../Tas pat kaip su bankais kurie jau į trusikus dėl 30Eu lenda.Tuo tarpu didžiuliai fondai, priklausomos organizacijos, vagiančios kaip tik gali ir iš kur tik gali, pinigus, klesti šiltnamio sąlygom. Nieko nesakyčiau ir dėl to, bet kai tyčia vykdomi procesai kad ribot ir verst mažiau bendraut žmones, paliekant daugiau erdvės korumpuotiems dariniams, tai jau tikrai pikta.Na pasakykit, kas bloga, jei tos įmonės, asociacijos ar kitokios organizacijos bus nelikviduotos? Tegul ,,miega".Gal ,,pabus"kada...Tereikia sukurti toki modulį kur jos būtų ,,padėtos"O dabar užvestas buldozeris nežiūrint logikos ir padorumo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių