Pereiti į pagrindinį turinį

R.Kuodis apie A.Zuoko pasiūlymus: „Tai iš esmės yra kvailas turtingųjų rėmimas“

2009-08-03 13:58
Raimondas Kuodis
Raimondas Kuodis / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Raimondas Kuodis skeptiškai vertina buvusio liberalcentristų lyderio Artūro Zuoko pasiūlymus naikinti pelno mokestį ir peržiūrėti PVM struktūrą.

„Iš tikrųjų pelno mokestis šiek tiek padidina teisingumą, nes iš monopolijų, kurios gauna viršpelnius, nusiurbia šiek tiek lašinių. Antras argumentas: pelno mokestis apsaugo kitų mokesčių bazę nuo erozijos“, - sakė R.Kuodis.

Anot ekonomisto, panaikinus pelno mokestį, gyventojai stengtųsi pasinaudoti atsiradusia spraga ir savo darbo pajamas deklaruoti kaip kapitalą. Tokiu būdu esą kristų ne tik pelno, bet ir pajamų mokesčio surinkimas.

Siūlymas peržiūrėti PVM sistemą R.Kuodžio taip pat nežavi. „Lietuvoje į šitą upę jau buvo įbridusi. Jei duodi vienam lengvatą, tuoj išsirikiuoja eilė kitų, kurie tų lengvatų nori. Lietuvoje lengvatas gaudavo net tos prekės, kurių skurdžiausi gyventojų sluoksniai negali įpirkti. Tai iš esmės yra kvailas turtingųjų rėmimas“, - ironijos negailėjo pašnekovas. Pasak jo, lengvatinis PVM Lietuvoje galėtų būti taikomas nebent duonos produktams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų