A. Romanovskis: prezidentas įvertino verslo vaidmenį per krizę

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis pirmojoje Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos kalboje teigia išgirdęs verslo vaidmens įvertinimą per koronaviruso krizę.

„Pozityviausias įspūdis susijęs su tuo, kad verslas buvo paminėtas atskirai ir tas naujas diskursas,  kad ne tik žmonės, piliečiai, bet ir verslas atskirai buvo išskirtas kaip tas, kuris prisidėjo, mobilizavosi ir lanksčiai prisitaikė prie tų iššūkių. Tai parodo, kad prezidentas vertina mūsų verslą kaip atskirą svarbų segmentą mūsų visuomenėje“, – BNS sakė A. Romanovskis.

Šalies prezidentas teigė, kad verslas pasitikrino vertybes ir lankstumą: vieni problemas perkėlė partneriams ir vartotojams, kiti savo sąskaita saugojo darbo vietas, tiekė maistą kovojantiems arba greitai prisitaikė gaminti trūkstamą įrangą.

A. Romanovskis pastebi, jog natūralu, kad šalies vadovo kalboje buvo girdėti ir kritika, tačiau apskritai, pasak LVK vadovo, matyti kintantis valstybės požiūris į verslą.

„Kritika normalus dalykas: visi darome klaidų ir galbūt ne visą laiką gerai elgiamės, bet (...) šita pandemijos ekonomikos situacija išskyrė, kad valstybė pradeda verslą vertinti kaip svarbų elementą mūsų visuomenėje. Ir prezidento kalboje, bent jau man, tai aiškiai girdėjosi“, – argumentavo LVK prezidentas.

Šalies vadovui sukritikavus vėluojančią paramą verslui bei mažas jos apimtis, A. Romanovskis teigė, kad padėtis gerėja.

„Jinai, mano požiūriu, nuo pirmųjų savaičių ir vėlesnių ji drastiškai pagerėjo (...) Panašu, kad ir vėluojant, tos priemonės buvo paleistos ir, pagal rodiklius, jos davė savo rezultatą“, – sakė A. Romanovskis.

Jo teigimu, nederėtų reikalauti iš prezidento iniciatyvų, kurios gali atvesti į politinį nestabilumą.

„Manyčiau, kad mes gal neturėtume reikalauti iš prezidento tų dalykų, kurie suveda į tam tikrą politinį nestabilumą. (...) Saugojimas, kad įstatymų leidėjai ar Vyriausybė priimtų protingus sprendimus, – jo čia yra didžiausia vertybė, nes jeigu jis pradės konkuruoti ir elgtis kaip Vyriausybė ar Seimas, tada mes gausime konfliktinę situaciją“, – sakė LVK prezidentas.

„Manau, kad šiuo atveju jo elgsena tikriausiai yra logiška ir gal nereikia lyginti su ankstesniais prezidentais, kada mes bandome primesti tam tikrą veikimo modelį“, – pridūrė jis.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį skaitė savo pirmąjį metinį pranešimą. Pareigą prezidentui Seime daryti metinį pranešimą numato Konstitucija.

G. Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti pernai liepos 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių