Ruošiamasi išpirkti žemę „Rail Baltica“ linijai nuo sienos su Lenkija iki Kauno

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerija ruošiasi išpirkti žemę, reikalingą europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ tiesimui nuo sienos su Lenkija iki Jiesios šalia Kauno ir ieško turto vertintojų.

Ministerija šią savaitę paskelbė turto vertinimo konkursą. Laimėtojas turės įvertinti 144 žemės sklypus Kalvarijų, Marijampolės, Prienų rajono, Kazlų Rūdos ir Kauno rajono teritorijose.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad ministerija neįsipareigoja įsigyti visų sklypų ir jų dalių vertinimo – ji užtikrina tik 40 sklypų vertinimo įsigijimą.

„Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūros valdymo įmonė „LTG Infra“ gruodį pradėjo „Rail Baltica“ atkarpos tarp Kauno ir sienos su Lenkija projektuotojo paieškas. Pradėti pirkti ir žemės sklypai šiame ruože.

Sutartis su projektuotojais planuota pasirašyti šių metų pradžioje, o techninius darbo projektus parengti 2025 metų pradžioje.

Susisiekimo ministerijos teigimu, visą „Rail Baltica“ projektą sujungiant Baltijos šalis su Europa numatyta užbaigti 2030 metais, o sujungti Lietuvos ir Lenkijos vėžes tikimasi 2028 metais.

„Rail Baltica“ sujungs Taliną, Pernu, Rygą, Panevėžį, Kauną, Vilnių ir Varšuvą, Lietuvoje šis ruožas tęsis 392 kilometrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai pries 8 m sake kad pastate dabar antra statys ar kaip ?

kremlius

kremlius portretas
Tai yra karinės reikšmės projektas, todėl niekada nebus įgyvendintas.

Wikipedija

Wikipedija portretas
ES sprendimas dėl RailBaltica priimtas 2004, projektavimas vyko 2010-2017, ir tik dabar spręs dėl sklypų išpirkimo..... tokiais tempais gal anūkai ir sulauks..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių