Pereiti į pagrindinį turinį

Rusų kapitalo per dešimtmetį Lietuvoje sumažėjo keturis kartus

2016-02-19 08:02
BNS inf.
Reuters nuotr.

Iš Lietuvos pasitraukus "Gazprom", o artimiausiu metu pardavus "Lukoil" degalinių tinklą, rusų kapitalo Lietuvoje sumažėjo keturis kartus, iki 0,5 mlrd. eurų, tačiau rusiškų įmonių skaičius išlieka toks pats kaip ir prieš krizę - apie 3 tūkst., o "Investuok Lietuvoje" nurodo, kad šiuo metu bendrauja su 13 potencialių investuotojų iš Rusijos, rašo "Verslo žinios".

Bendrovės "INVL Asset Management" fondų investicijų vadovas Vaidotas Rūkas teigia, kad iš tiesų nedaug kas likę Lietuvoje, jei atmestume įmonių ir privačių rusų investicijas į nekilnojamąjį turtą.

Tuo tarpu "Qantum Capital" generalinė direktorė Viktorija Trimbel sako, kad vertinant tiesioginių užsienio investicijų srautus (TUI), visada labai sveika pažiūrėti, kas tuo pačiu metu vyksta Kipre, Maltoje, Nyderlanduose ir panašiose jurisdikcijose, nes per jas dažnai ateina rusiški ar baltarusiški pinigai arba ratu sugrįžta ir vietos kapitalas: "Nematau rusiško verslo atsitraukimo iš Lietuvos ar Baltijos šalių, greičiau tai - jurisdikcijos korekcijos".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų