Pereiti į pagrindinį turinį

S. Krėpšta: neturime įrodymų, kad ilgesni savaitgaliai prisidėtų skatinant ekonomiką

2020-04-28 13:08

Kinijai svarstant įvesti 2,5 dienos savaitgalį, prezidento Gitano Nausėdos patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta sako, kad kol kas nėra įrodymų, jog tai prisidėtų prie ekonomikos skatinimo.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Shutterstock nuotr.

„Šią krizę pasitikome kitokie. Turime erdvės pasiskolinti ir turime tikrai erdvės vykdyti skatinančią ekonominę politiką, kad sušvelnintume prognozuojamą ekonomikos nuosmukį. Siūlymas dėl trumpesnės savaitės nėra išbandytas ir neturime pakankamų apčiuopiamų įrodymų, kad tai tikrai prisidėtų skatinant ekonomiką“, – žurnalistams sakė S. Krėpšta.

Apie tai, kad Kinija skatina visuomenės vartojimą ir kalbama netgi apie galimybę prailginti savaitgalius, kalbėjo Lietuvos ambasadorė Kinijoje Ina Marčiulionytė.

„Kinija labai akcentuoja vartojimą. Nuo antradienio prasideda elektroninės prekybos festivalis, kur daugybė elektroninių parduotuvių su nuolaidomis skatins savo klientus pirkti. Kalbama apie galimybę įvesti 2,5 dienos savaitgalį, kad žmonės mažiau dirbtų, bet daugiau išlaidautų (...) Atskiros provincijos išleidžia savo čekius kurie galioja apie savaitę, tad reikia skubiai juos išleisti“, – teigė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų