S. Skvernelis apie naujo oro uosto statybas: tai per ankstyvas klausimas

Premjeras Saulius Skvernelis nelinkęs komentuoti susisiekimo ministro Roko Masiulio atskleistų planų apie ketinimus, jei keleivių srautai toliau augtų, statyti naują oro uostą tarp Vilniaus ir Kauno. S. Skvernelis teigia, kad tai gerokai per ankstyvas klausimas.

„Tai gerokai per ankstyvi klausimai ir nežinau, kodėl ši tema tapo aktuali viešoje erdvėje. Sprendimai kol kas modeliuojami kitokie, reikia vertinti (keleivių. – ELTA) srautus ir galimybes. Yra atliktos galimybių studijos, ir tai yra Vyriausybės reformų portfelio projektas (...). Dabar yra (kiti. – ELTA) sprendimai, kuriuos reikės priimti artimuoju laikotarpiu. Apie tai aš galiu kalbėti ir apie tai aš galiu pasakyti – tai Vilniaus bei Kauno oro uostų rekonstrukcijos. O tai, kas bus tolimoje ateityje, priklausys nuo to, kokie bus (keleivių. – ELTA) srautai ir kokios bus galimybės mūsų valstybės įmonėms“, – teigė premjeras.

ELTA primena, kad susisiekimo ministras Rokas Masiulis savaitės pradžioje teigė, kad svarstomi planai statyti naują oro uostą tarp Vilniaus ir Kauno. Jis pažymėjo, kad ši idėja dar nėra sprendimas, o tai, ar jis bus realizuotas, priklausys nuo to, kaip, sakė jis, Lietuvoje toliau augs keleivių srautai.

Pasak ministro, šiuo metu Vilniaus oro uostas aptarnauja 5 mln. keleivių per metus, o po vykstančios rekonstrukcijos jo pajėgumai išaugs iki 7,5 mln. keleivių per metus. Daugiau galimybių plėstis, tikino ministras, Vilniaus oro uoste nėra.

Jo teigimu, jeigu visgi naujas oro uostas būtų statomas, didžiausią oro uostą šalyje – Vilniaus oro uostą – tektų uždaryti. Vis dėlto, pasak jo, bent jau iki 2035 metų Vilniaus oro uostas išliks pagrindiniais šalies vartais. Pasak ministro, sprendimas turėtų būti priimtas 2022 metais.

R. Masiulis pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje taip pat užsiminė, kad idėja dėl naujo oro jau yra įrašyta Vyriausybės dokumentuose.

„Ši idėja yra įtvirtinta, ji buvo patvirtinta Strateginio komiteto posėdyje - yra speciali premjero darbo grupė, kuri nagrinėja pačius pagrindinius projektus. Ji buvo patvirtinta“, – sakė R. Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksinis kardas

Auksinis kardas portretas
New Vasiukai-2, niekas neskaicioja kad laisvos zemes LT nera, infrastrukturos - nera, drbuotoju-nera. Yra tik didelis kazkieno noras pralobti is sitos aferos. aferos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių