S. Skvernelis: biudžeto projektas pateisina visuomenės lūkesčius

  • Teksto dydis:

Premjeras teigia, kad Vyriausybė parengė subalansuotą ir visuomenės lūkesčius pateisinantį kitų metų biudžetą.

„Nepaisant viražų Seime, kurie vyksta dėl įvairių priežasčių: noras galbūt atskirų Seimo narių parodyti Vyriausybei vietą ar pabandyti padaryti biudžetą geresnį – matome, kad patiria visišką fiasko. Ir galiausiai, be to blaškymosi, kuris būna, registravimo, perregistravimo, vis tiek grįžtame prie Vyriausybės projekto“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams kalbėjo Saulius Skvernelis.

„Vyriausybė tikrai teikia subalansuotą, finansiškai atsakingą ir maksimaliai visuomenės lūkesčius pateisinantį biudžetą“, – sakė S. Skvernelis.

Jis patikino, kad ministrų kabinetas laikosi su socialiniais partneriais pasiektų susitarimų, „kurie yra patvirtinti“.

„Dar kartą noriu pasikartoti tiktai, kad vykdome visus sutartinius įsipareigojimus su savo socialiniais partneriais, kurie yra patvirtinti. Projektų arba tų projektų, kurie šiuo metu yra Seime, negalime šiandien sakyti, kad jie yra turintys pilną teisinę galią, nes jie nėra patvirtinti Seime. Tai aš kalbu pirmiausiai apie viešojo sektoriaus atlyginimo strategiją, tai jis nėra patvirtintas“, – sakė ministras pirmininkas.

Premjeras žada, kad statutinių pareigūnų finansinė padėtis turėtų gerėti.

„Kas yra numatyta sutartyse, mes tikrai maksimaliai įvykdysime. Tame tarpe ir statutinių pareigūnų atžvilgiu. Sutarimas ir Vyriausybės programoje yra numatyta 30 proc. pakelti atlyginimus, tai beveik visos statutinės įstaigos tą pasiekė – nuo 30 proc. iki beveik 70 proc. toks kilimas yra per trejus metus, jeigu 2020 metais bus priimtas biudžetas“, – teigė S. Skvernelis.

Seimas antradienį antrą kartą pradėjo svarstyti Vyriausybės patobulintą 2020 metų valstybės biudžeto projektą. Palyginti su pirmuoju projektu, kitų metų biudžeto išlaidos didinamos 55 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tame

Tame portretas
jokios abejones.O kritikuojantys tai daro tik is nezinojimo, arba prisiklause opozicijos lakstingalu.

Kęstas

Kęstas portretas
O kas bus, jei Lietuva tikrai sukiš 2,5 proc. BVP į kariuomenę? Jei atsiras daugiau auksinių šaukštų, atsiras ir daugiau valgytojų. "Maždaug pusė Vakarų Europos gynybos išlaidų skiriama atlyginimams ir pensijoms, o ne sugebėjimui kariauti." Mes Lietuvoje irgi užsiauginsime dar vieną storą riebių parazitų sluoksnį, tik daug greičiau. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
Prie ko čia VĖJAI - kliokantis Vilniaus kanalizacijos vamzdis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių