S. Skvernelis pirmadienį žada sprendimą dėl finansų priežiūros institucijų

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui Stasiui Jakeliūnui trečiadienį Vyriausybei pristačius jo vadovaujamos laikinosios Seimo komisijos atliekamą parlamentinį tyrimą dėl 2009-ųjų ekonominės krizės, premjeras sako, kad būsimas Vyriausybės sprendimas bus susijęs su žmonių interesų apsauga.

„Pirmadienį Vyriausybė pasitarime priims sprendimą, bet mes nevardiname jokios konkrečios institucijos ir, matyt, neįvardinsime (...). Sprendimas bus susijęs su mūsų žmonių, mūsų vartotojų teisių ir interesų apsauga ir institucijų, kurios tuo metu turėjo užtikrinti, kad tai būtų padaryta“, – po pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, apie galimas kompensacijas gyventojams už nepagrįstai brangias paskolas per 2009-2010 metų krizę kalbėti yra anksti.

„Mes kalbame apie priežastis, institucijų veikimą, o apie galimą žalą, jos patvirtinimą, jeigu toks būtų, tai būtų jau nebe politiniai sprendimai. Dėl atlyginimo irgi nėra politiniai, o teisiniai sprendimai“, – sakė S. Skvernelis.

Anot S. Skvernelio, šiuo metu nekeliamas klausimas dėl pasitikėjimo Lietuvos banku (LB).

„Šiandien tai aš nematau, kad kas nors abejotų Lietuvos banko veikla. Mes kalbame labai konkrečiai apie institucijas, kurios tuo metu turėjo užtikrinti mūsų vartotojų, kurie ypatingai buvo litais paėmę būsto paskolas, jų teisių, interesų, ir tuo metu valstybės apsaugos (užtikrinimą – BNS). Mes nekalbame apie pasitikėjimą Lietuvos banku“, – teigia premjeras.

Tuo metu Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas nekomentavo diskusijų Vyriausybėje.

„Sprendimas bus priiminėjamas pirmadienį. Kadangi posėdis buvo uždaras, tai, matyt, nebūtų iš mano pusės išmintinga pateikti posėdžio turinį (...) Buvo išklausyta gerbiamo komiteto pirmininko (Stasio Jakeliūno – BNS) pozicija ir nuspręsta, kad pirmadienį bus sprendimas, kaip aš supratau, visuomenės intereso kontekste“, – žurnalistams trečiadienį sakė V. Vasiliauskas.

S. Skvernelis praėjusią savaitę svarstė, kad susipažinus su informacija gali būti kreiptasi į prokurorus dėl viešojo intereso gynimo.

S. Jakeliūnas teigia, kad centrinis bankas nepagrįstai atsisakė bendradarbiauti su Seimo laikinąja komisija.

V. Vasiliauskas priekaištus kategoriškai atmeta. Jis sako, kad visa informacija institucijoms yra teikiama, o kaltinimus vadina asmeniškumais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko tu nepadarysi

Nieko tu nepadarysi portretas
Per daug buvusių konslibsocvaldžių dėka įsigalėjęs žulikų ratas. Prieš vėją nepapūsi

Ryzas

Ryzas portretas
kur pensijos ,kodel nepervedei?

petras

petras portretas
Sekmes, saunuolis premjaras ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių