S. Skvernelis: tikimės adekvataus atsako iš verslo

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė, skirdama pagalbą nuo koronaviruso pasekmių nukentėjusiam verslui, tikisi iš jo adekvataus atsako.

Taip jis komentavo prekybos tinklo „Senukai“ ir picerijų tinklo „Čili“ pareiškimus, kad dėl nenugalimos jėgos faktoriaus jie stabdo mokėjimus tiekėjams.

„Neigiamai vertinu, Vyriausybės posėdyje buvo pasakyta, jeigu mes kalbame apie valstybės pagalbą verslui, mes tikimės lygiai tokio paties adekvataus atsako iš verslo, būnant tiek socialiai atsakingu prieš savo darbuotojus, tiek prieš partnerius“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Kesko Senukai“ pirmadienį, pirmąją karantino dieną, tiekėjams pranešė, kad stabdo mokėjimus už prekes ir prekių užsakymus, motyvuojant nenugalima jėga.

Portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad apie ketinimus stabdyti įsipareigojimus tiekėjus informavo ir picerijų tinklas „Čili“.

Vyriausybė pirmadienį patvirtino beprecedentį ekonomikos skatinimo paketą, skirtą padėti šalies gyventojams ir verslui sušvelninti koronaviruso krizės sukeltus padarinius. Vien ekonomikos skatinimui numatyta skirti 1 mlrd. eurų, pusę milijardo – darbo vietų ir įmonių likvidumo išsaugojimui.

Nuo koronaviruso nukentėjusiam verslui bus leidžiama atidėti mokesčių mokėjimą arba išdėstyti mokesčius sutartu grafiku, netaikant palūkanų. Mokesčių mokėtojai bus atleidžiami nuo baudų, delspinigių, bus sustabdytas mokestinių nepriemokų išieškojimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernui

Skvernui portretas
O gal pirmiau atsisakyk kelio į savo namus už milijoną euru

ALGIS

ALGIS portretas
PER KARANTINĄ ATOTRŪKIS TARP VERSLININKŲ IR VISŲ KITŲ MIRTINGŲJŲ VĖL PADIDĖS , KAIP IR ES PARAMA TAI DARO SĖKMINGAI .

Pre ministre

Pre ministre portretas
Failas, kad kalbant apie vertinimą ir požiūrį, jūs pasakėte apie, skatinimą ir ekonomiką, tema kaip straipsnyje, gal pakeitus tai apie ką šneka visi kurie prisidėjo prie vystomo ir veikiančių verslų, darbui vidaus schema, pateikia kliento adekvatų vertinimą, užsisakė dienos pietus, skatina .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių