Saulės elektrinių įsirengimui gyventojams – 40 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Saulės elektrinių įsirengimui gyventojai penktadienį sulauks naujo kvietimo teikti paraiškas kompensacijoms. Tam bus skirta 40 mln. eurų.

Kompensacijos bus skiriamos nuosavoms saulės elektrinėms iki 10 kW savo būste įsirengti ir tapti gaminančiais vartotojais. Lėšos bus skiriamos iš Europos Sąjungos fondų, pranešė Energetikos ministerija.

Pirmą kartą gyventojai paraiškas finansavimui gauti galės teikti tęstiniu būdu – šešis mėnesius arba kol paraiškose prašoma suma pasieks visą kvietimui numatytą sumą. Tikimasi, kad šio finansavimo pakaks 15 tūkst. gyventojų.

Saulės elektrines gyventojai turės įsirengti per 9 mėnesius, bus skiriama 323 eurai už 1 kW naujai įrengiamos saulės elektrinės galios ir 243 eurai, kai didinama jau esamos saulės elektrinės galia.

Iki metų pabaigos planuojama paskelbti dar keletą kvietimų saulės elektrinėms įsirengti, taip pat įsigyti iš nutolusių saulės parkų. Tam planuojama skirti apie 50 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turiu jau

Turiu jau portretas
Puikus sprendimas, elektra už dyką

Ar kas galvoja?

Ar kas galvoja? portretas
Kur padės ir kas utilizuos atidirbtas baterijas. Kanadiečiai jau lupa nuo stogu baterijas praėjus +-20 metu.Kol kas niekas nepriima ir neperdirba.Tas pats klausimas kils ir dėl vėjo malūnu sparnu.Metala perdirbs.O sparnus? Gentvilai galvok.

Ne gyventojams,

Ne gyventojams, portretas
o ponaujai! O gyventojai tuos eurus tik sumoka!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių