Savivaldybė: sporto įstaigos neliks be paramos

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius trečiadienį susitikęs su sporto įstaigų vadovais žadėjo ieškoti būdų, kaip joms padėti išgyventi sunkmetį.

Sporto paslaugas miestiečiams teikiančių biudžetinių įstaigų vadovai nerimauja, kad skurdesnis finansavimas gali įklampinti į skolas, o galiausiai įstaigas tektų uždaryti.

Nerimą dėl ateities kelia per metus kone 40 proc. išaugusios šilumos kainos ir šiemet visoms biudžetinėms įstaigoms dešimtadaliu sumažintas darbo užmokesčio fondas.

Įstaigų atstovai baiminasi neišgalėsiantys ne tik 10 proc. didinti sporto pedagogų algas, kaip numatyta Vyriausybės nutarimu, bet ir atsiskaityti už komunalines paslaugas.

Miesto vadovai patikino, kad šiemet tarybos sprendimu sporto įstaigoms bus leista darbo užmokesčiui panaudoti iš specialiųjų programų surinktas lėšas. Iki šiol tokia teisė įstaigoms buvo apribota.

Joms pasiūlyta papildomai užsidirbti ir didinant teikiamų paslaugų įkainius.

Susitikimo metu meras prasitarė, kad Klaipėda greičiausiai taps pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame šilumos energijos kaina bus mažinama. Dabar jos kaina už kilovatvalandę siekia beveik 25 centus. Tikimasi, kad ji mažės maždaug penkiais centais.


Šiame straipsnyje: sporto įstaigospinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių