Pereiti į pagrindinį turinį

SEB bankas Utenos rajono savivaldybei suteikė 6 mln. litų paskolą

2009-06-11 02:31
SEB bankas Utenos rajono savivaldybei suteikė 6 mln. litų paskolą
SEB bankas Utenos rajono savivaldybei suteikė 6 mln. litų paskolą / Tomo Černiševo nuotr. SEB

 

Didžiausias Lietuvoje SEB bankas Utenos rajono savivaldybei suteikė 1,738 mln. eurų (6 mln. litų) paskolą, kuri bus panaudojama įvairių infrastruktūrinių projektų, dalinai finansuojamų iš ES struktūrinių fondų lėšų, įgyvendinimui.

Trejų metų trukmės paskola skirta Utenos rajone esančių Vyžuonos ir Dauniškio parkų, Utenos miesto sodo sutvarkymui, bendrų kultūrinio ir vandens turizmo projektų plėtrai Utenos apskrityje ir Latvijos Latgalos regione bei kitiems ES struktūrinių fondų lėšomis dalinai finansuojamiems objektams.

„Finansuodami vietos bendruomenėms svarbius projektus, pirmiausiai atsižvelgiame į tokių projektų ilgalaikę perspektyvą. Tikimės, kad banko finansuoti projektai padės pagerinti infrastruktūrą Utenos regione, dar labiau išplėtoti su turizmu susijusias paslaugas“, - sakė SEB banko prezidento pirmasis pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Raimondas Kvedaras.

Iš viso SEB bankas Utenos rajono savivaldybei yra suteikęs 20 mln. litų paskolų plėtoti savivaldybės investicinius projektus (Utenos miesto daugiafunkcinio sporto komplekso statybai, gatvių ir jų apšvietimo remontui; visuomeninės paskirties objektų renovacijai ir rekonstrukcijai).

Šiais metais SEB bankas Lietuvos savivaldybėms iš viso jau suteikė 43 mln. litų vertės paskolų. Pasak R. Kvedaro, savivaldybių skelbiami paskolų teikimo konkursai dar tik įsibėgėja, kadangi neseniai baigti tvirtinti daugelio savivaldybių biudžetai ir investicijų programos. „Ketiname aktyviai dalyvauti šiuose konkursuose ir prisidėti įgyvendinant vietos bendruomenėms svarbiausius projektus“, - sakė R. Kvedaras.

Iš viso SEB bankas finansuoti šalies miestų ir rajonų savivaldybių investiciniams projektams suteikė daugiau kaip 597 mln. litų kreditų. Daugiausia finansuotos sritys buvo visuomeninės paskirties pastatų statyba ir renovacija, gatvių ir kelių remontas bei tiesimas, jų apšvietimo įrengimas, taip pat Europos Sąjungos remiami viešųjų erdvių tvarkymo projektai.

Pirmojo 2009 m. ketvirčio pabaigoje SEB banko grupė Lietuvoje valdė didžiausią kreditų ir lizingo portfelį, kuris nuo 2008 m. pirmojo ketvirčio padidėjo 5,3 proc. - iki 23,7 mlrd. litų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų