Pereiti į pagrindinį turinį

SEB: Lietuvos eksportas gali atsigauti 2015 m. antroje pusėje

2014-10-10 13:29
BNS inf.
Vilija Tauraitė
Vilija Tauraitė / Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Smunkančiam Lietuvos eksportui didžiausios įtakos daro svyruojanti išorės rinkų paklausa, nestabilus konkurencingumas ir euro pigimas JAV dolerio atžvilgiu, o eksporto atsigavimo galima tikėtis 2015 metų antroje pusėje, kai turėtų atsigauti euro zonos ekonomika, sako SEB banko analitikė.

"Šviesesnės eksporto dienos nusikels bent jau iki 2015 metų antrosios pusės, kuomet tikimasi tvirtesnio euro zonos atsigavimo. Be to, kitų metų rugpjūtį Rusija gali atšaukti sankcijas maisto produktų importui, ir tai galėtų kilstelėti pardavimus, jei Lietuvos verslininkai norės ir galės grįžti į didelę ir pelningą, tačiau rizikingą Rusijos rinką", - banko išplatintame komentare sakė SEB banko vyriausioji analitikė Vilija Tauraitė.

Pasak jos, euro įvedimas Lietuvoje nuo 2015 metų neturės stipraus teigiamo efekto.

"Kita vertus, eksportą į dolerio zoną skatins numatomas euro silpimas JAV dolerio atžvilgiu ir prekybos apribojimų panaikinimas, pavyzdžiui, mėsos produktų eksportui į JAV", - aiškino V.Tauraitė.

Statistikos departamento duomenimis,Lietuvos eksportas sausio-rugpjūčio mėnesiais smuko 2,5 proc. iki 53,966 mlrd. litų, o tam įtakos turėjo sumažėjęs naftos produktų ir transporto priemonių eksportas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų