Seimas: nedaug lėšų sukaupusieji iš pensijų fondų negalės pasitraukti

Seimas nesvarstys, ar leisti antros pakopos pensijų fondų dalyviams iš jų pasitraukti, jeigu bus sukaupę per mažai lėšų.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo nepritarė tokiai Pensijų kaupimo įstatymo pataisai. „Už“ balsavo 38 Seimo nariai, „prieš“ buvo 29, o 30 susilaikė. Kitu balsavimu Seimas pataisą atmetė. 

Socialdemokratai siūlė žmogui leisti pensijų kaupimo sutartį nutraukti ir atsiimti sukauptas lėšas, jeigu jis yra sukaupęs iki 5 tūkst. eurų ir iki pensijos amžiaus jam likę mažiau nei 10 metų.

Pataisas pristatęs Gintautas Paluckas teigė, kad tokia suma yra per maža, kad padėtų žmogui išgyventi išėjusi į pensiją, tuo tarpu konservatorius Sergejus Jovaiša pareiškė, kad likus 10 metų iki pensijos, žmogus dar galėtų pensijų fonde sukaupti savo pensijai daugiau lėšų.

Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ narė Laima Nagienė pritarė lėšų išmokėjimo galimybei, bet siūlė jas sugrąžinti į „Sodrą“ ir pridėti prie pensijos.  

Dabar gyventojai, neišreiškę valios dėl pensijų kaupimo antrojoje pakopoje, yra automatiškai įtraukiami į kaupimą. Praleidę progą atsisakyti žmonės turi nurodyti svarbias priežastis, kodėl nori pasitraukti iš fondo ir grįžti į „Sodrą“.  

Seimas balandį jau nepriėmė svarstyti siūlymo leisti antros pakopos pensijų fondų dalyviams bet kada iš jų pasitraukti, jo iniciatoriai pateikė kitą pataisų variantą. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eilini karta APVOGS zmones !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių