Seimas pasiūlė tobulinti išankstinės pensijos gavėjams aktualias įstatymo pataisas

Seimas nepritarė po pateikimo ir grąžino iniciatoriams tobulinti išankstinių pensijų gavėjams palankias Socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisas.

Seimo  Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Linas Kukuraitis ketvirtadienį siūlė senatvės pensijos mažinimą dėl išankstinių pensijų mokėjimo stabdyti, kai iš asmens vykdomų atskaitymų suma tampa lygi visai išankstinės pensijos metu išmokėtai sumai.

Projektas numato, kad, sustabdžius senatvės pensijos mažinimą, asmeniui pradedama mokėti visa jam priklausanti senatvės pensija.

L. Kukuraitis tvirtino, kad šiuo metu žmonės, kurie pasirinko išankstinę pensiją, yra „nubausti“ visam gyvenimui, nes sumažinta pensija jjiems bus mokama iki pat asmens mirties.

Parlamentaras aiškino, kad rinktis išankstinę pensiją žmogų priverčia tai, kad dėl sveikatos problemų jam sudėtinga susirasti darbą, o kitos socialinės apsaugos sistemos yra nepakankamos, kad apsaugotų jį nuo skurdo. Todėl, jo nuomone, susidariusią padėtį būtina keisti.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė kritiškai vertino tokį siūlymą, nes, jo nuomone, tai skatintų žmones rinktis priešlaikinę pensiją, nepadėtų spręsti darbo rinkos problemų. Komiteto pirmininko nuomone, tokiu būdu būtų tarsi kuriama beprocentė kreditavimo iš biudžeto sistema.

L. Kukuraičio duomenimis, šiuo metu išankstinę pensiją gauna apie 6 tūkst. 300 žmonių.

Įstatymo pataisas pateikimo stadijoje palaikė 36 Seimo nariai, prieš buvo 1, susilaikė 44 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolita

Jolita  portretas
Gerai bus tinginiams, o žmonės kurie turi 50 metų stažą, gauna kaip turintis 30 metų, tai kur teisybė? Kaip Lietuvoj jos nebuvo turbūt ir nebus niekada, o nuo šitos valdžios įstatymų jau blogą darosi nori padaryti visiems vienodai dirbau ar gulejai y

Anonimas

Anonimas portretas
slove musu valdziai

senis

senis portretas
į priešankstinę pensiją kubiliaus valdymo laikais žmones išvarė nachališkai nes kitokių išmoku nebuvo o gyvent reikėjo man vilniaus savivaldybės socialiniam skyriui siūlė net vaikus paduot į teismą kad išlaikytu mane nors aš darbo jieškojau o darbdaviai paklausę kiek metu sakydavo man nereikalingas senis kad darbe kur nors nudribtu nuo kopėčių ir mirtu ,taip kad aš esu valstybės nubaustas žmogus tik gaila neturiu pinigu paduot šią valstybę į teismą aišku tik ne lietuvoje nes ši valstybė neteisinė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių