Seimui siūloma didinti vaistų kompensacijas nepasiturintiems

Seimas spręs, ar nuo 2021 metų kovo 1-osios išplėsti vaistų ir jų priemokų kompensavimą nepasiturintiems neįgaliesiems ir pensininkams.

Seimas ketvirtadienį priėmė svarstyti tokias prezidento Gitano Nausėdos inicijuotas pataisas: už balsavo 120 Seimo narių, o susilaikė du parlamentarai.

Pataisų svarstymas numatytas gruodžio 22-ąją, iki tol laukiama Vyriausybės išvados. 

Pasak jas pristačiusio prezidento vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos, kompensacijoms biudžete reikės numatyti apie 1 mln. eurų, o didesnių kompensacijų galėtų tikėtis apie 40 tūkst. žmonių.

Sveikatos draudimo įstatymo pataisos numato penkiais punktais padidinti pajamų rodiklį, pagal kurį padengiamos priemokos už kompensuojamus vaistus ar medicinos priemones.

Prezidentas siūlo taikyti 100 proc. minimalaus vartojimo poreikio ribą, be to, pajamos būtų vertinamos ne pagal praėjusių, o pagal einamųjų metų šio poreikio dydį – 2021 metais jis sieks 260 eurų, o šiemet yra trimis eurais mažesnis. 

Vaistų priemokas valstybė dabar padengia pensinio amžiaus bei neįgaliems žmonėms, kurių mėnesio pajamos sudaro mažiau kaip 95 proc. praėjusių metų minimalaus vartojimo poreikio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzzzzzzzzz

zzzzzzzzzzz portretas
cenzura,ne visus komentarus praleidzia

:)

:)  portretas
Štai dėl tokių " žinančių " piliečių ir įvedė receptus :) Na tikrai defektuotų šalimi tampame ...virusų antibiotikai neveikia , idiotai geria ką " žino " , o kada pablogėja , ligoninėje vaistų pritaikyti negali . Visi kam reikia , kurie serga patenka pas medikus . Nebegaliu klausytis idiotų " minčių " ..

Pilietis

Pilietis portretas
Reikia leisti žmogui nusipirkti vaistų be receptų. Dabar pas gydytojus prieiti negali ,susirgus, peršalus vaistinėje negausi būtinų peršalimo gydyti vaistų.Kur dingo ,kodel vaistinėje nera Lenkiškų vaistų Eritromicino,tai vaistai panašūs i penicilina,antibiotikai, tačiau galima jais gydyti nemažai ligų.Ura pakaitalas penicilino grupes vaistų, bet kaip minėjau jų nusipirkti be recepto negalima.Kodel Įdomu ,juk tai ne narkotikas,ne psichotropiniai vaistai ,tai vaistai kurie naikina virusus ir netampi nuo jo priklausomas.Zmogus jais gali gydytis įvairius uždegimus , kaip minėjau.Žmonės suserga sunkiai todėl, kad laiku nepatenka pas gydytojus ir laikų negauna vaistų. Jeigu žmogus žino, kokių vaistų jam reikia ,tai kodėl jam jų neduoti be recepto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių