Seime dėl situacijos miškų sektoriuje aiškinsis K. Mažeika

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika Seimo nariams aiškinsis dėl situacijos miškų ūkyje, pirmiausia dėl ketinimų gerokai sumažinti valstybinės medienos pardavimo kainą. Ministras į 10 skirtingų Seimo opozicijai priklausančių parlamentarų klausimus atsakinės ketvirtadienį.

K. Mažeikos klausiama, ar ketinama taisyti sprendimą dėl valstybinių miškų kirtimo kvotų padidinimo, prašoma paaiškinti Vyriausybės sprendimą sumažinti medienos kainą iki 20 procentų.

Politinio palaikymo neva neturintis ir iš posto norintis trauktis Valstybinių miškų urėdijos vadovas Marius Pulkauninkas šį antradienį konservatorių pareiškė, kad nauja Vyriausybės patvirtinta valstybinės medienos pardavimo tvarka leis ją parduoti ne 20 proc., o net iki 40 proc. pigiau ir dėl to, anot jo, urėdija netektų apie 68 mln. eurų pajamų per metus. 

Pasak M. Pulkauninko, tokį pasiūlymą, kuriam praėjusią savaitę pritarė Vyriausybė, pateikė medienos pramonės asociacijos. 

Seimo nariai taip pat prašo K. Mažeiką paaiškinti galimus jo ryšius su medienos perdirbimo įmone „Juodeliai” bei ketinimus perkelti Valstybinės miškų urėdijos būstinę į jo vienmandatę rinkimų apygardą Kazlų Rūdoje.

Be kita ko, prašoma atsakyti ir dėl privataus miško mokesčio – Aplinkos ministerija parengė Miškų įstatymo pataisą, kuria siūloma apmokestinti kiekvieną savininką 5 proc. mokesčiu nuo kiekvieno turimo hektaro.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių