Pereiti į pagrindinį turinį

Siūlo neskirti bedarbio pašalpų asmenims, nebaigusiems bazinių karinių mokymų

2014-05-19 07:57
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Scanpix nuotr.

Asmenys, pradėję, bet nebaigę bazinių karinių mokymų neturėtų gauti bedarbio pašalpos, siūlo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Tai numatoma Vyriausybei teikiamame nutarimo projekte, kurį inicijavo Krašto apsaugos ministerija ir parengė SADM.

Projektu siūloma, kad privalomosios karo tarnybos kariai (jais laikomi asmenys, atlikę bazinius karinius mokymus) neturėtų teisės į nedarbo išmoką, jei jie nėra ištarnavę viso nustatyto laiko.

Šiuo metu privalomosios pradinės karo tarnybos kariai ir asmenys, atliekantys alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą, yra draudžiami pensijų ir nedarbo socialiniu draudimu, įstatymai jiems taip pat numato teisę į nedarbo išmoką, jei šie asmenys yra ištarnavę ne mažiau kaip pusę nustatyto laiko.

Kaip nurodoma projekto aiškinamajame rašte, naujos redakcijos Karos prievolės įstatymas numato, kad kariai, kurie paleidžiami iš bazinių karinių mokymų ar jaunesniųjų karininkų vadų mokymų nesibaigus mokymų laikui, neįgyja pagrindinio karinio parengtumo.

Lengvata buvo siejama su ankstesnės redakcijos įstatymo nuostata, numatančia, kad jei minėti asmenys buvo paleidžiami iš tarnybos ištarnavę bent pusę įstatyme nustatyto laiko, jie buvo įrašomi į aktyvųjį rezervą kaip įgiję tinkamą karinį parengtumą.

SADM duomenimis, 2013 metais iš 634 asmenų, įgijusių pagrindinį karinį parengtumą, penki pasitraukė ištarnavę daugiau nei pusę numatyto laiko, tuo metu 2013 metais tokių asmenų jau buvo 46.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų