Siūlomas 5 proc. lengvatinis PVM tarifas būtiniausiems maisto produktams

Nuo kitų metų sausio 1-os dienos siūloma nustatyti lengvatinį 5 procentų PVM tarifą būtiniausiems maisto produktams: aliejui, daržovėms, duonai, kruopoms, makaronams, miltams, pienui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, vaisiams.

Tai siūlančius Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimus įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos nariai.

„Derėtų atsižvelgti į tai, kad nuo praėjusių metų kovo Lietuva gyvena karantino režimu, kad nedarbo rodikliai nuolat auga, nemaža dalis žmonių gauna mažas pajamas arba yra priversti nevykdyti savo veiklos dėl karantino metu taikomų apribojimų ir gyvena ties skurdo riba. Todėl įstatymo projektu siekiama sumažinti būtiniausių maisto produktų kainas ir tokiu būdu gyventojams palengvinti finansinę naštą“, – sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

Jo teigimu, priėmus siūlomas įstatymo pataisas dėl PVM mažinimo būtiniausių maisto produktų kainoms, pirmo būtinumo produktai taptų labiau įperkami.

„Tai sumažintų mažiausiai pajamų gaunančių Lietuvos gyventojų mokestinę naštą ir užtikrintų jiems platesnį ir sveikesnį maisto produktų racioną. Kitas svarbus aspektas – mažesnis PVM lemtų ne tik mažesnes kainas vartotojams, bet ir sudarytų sąlygas Lietuvos gamintojams paprasčiau konkuruoti su užsienio šalių gamintojais“, – pažymi Seimo narys.

Siūloma, kad PVM įstatymo pataisos įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d. Šiuo metu lengvatinis PVM tarifas būtiniausiems maisto produktams netaikomas.

PVM įstatymo pataisas įregistravo Seimo nariai Vigilijus Jukna, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Vaida Giraitytė, Vytautas Gapšys, Artūras Skardžius, Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas, Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romashka

Romashka portretas
Nereikia piginti maisto pvm saskaita, nes prekybininkai atitinkamai pasididins kainas, ir gaus dar didesnius pelnys.

zz

zz portretas
Ar jum gaila daunai? Cia va toki asilai keikia konservatorius, kad blogi, bet vis tiek uz juos balsuoja. Pritariu idejai.

Anonimas

Anonimas portretas
o kam tos nuolaidos jai parduotuvese pilna pigiu maisto produktu,bulves nuo 19 ct/kg ,cibuliai 47ct,morkos 50ct,makaronu pakuote nuo 20ct,bulka nuo 19ct,duona 29ct, na nebent nuolaidos kazkam reike raudoniems ikrams nusipirkt,bet juk ir tie ne karve kainuoja,tik nuo 2.99 eur
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių