Skandalo epicentre atsidūrusi „Contribee“ skelbia sulaukusi naujo investuotojo

Skandale dėl buvusio direktoriaus pasisavintų lėšų atsidūrusi sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“ skelbia sulaukusi naujo investuotojo pasiūlymo išpirkti bendrovės akcijas.

Kaip teigiama pirmadienio vakarą išplatintame laiške, pastarojo „Contribee“ visuotinio akcininkų susirinkimo metu įmonė sulaukė naujo pasiūlymo dėl akcijų išpirkimo. Teigiama, jog investuotojas žada „užtikrinti visapusiškai efektyvesnę veiklą“ įmonėje. Nurodoma, kad artimiausiu metu „Contribee“ informuos apie tolimesnę eigą šiuo klausimu.

Akcininkų posėdyje taip pat patvirtinta, jog grynasis įmonės pelnas pernai sudarė beveik 53 tūkst. eurų. Be to, nutarta atlikti bendrovės finansinės veiklos auditą, pakeisti įmonės valdybą ir padengti skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI). Rugpjūtį skelbta, jog pastaroji nepriemoka siekia 69 tūkst. eurų.

Taip pat „Contribee“ nurodė pašalinusi ir duomenų sistemos apsaugos spragą.

„Norime pasidžiaugti, kad buvusi spraga yra sėkmingai pašalinta ir duomenys šiuo metu yra saugūs. Visa privaloma informacija apie atnaujinimus ir pakeitimus yra perduota Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai bei Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui“, – teigiama laiške.

ELTA primena, kad sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“ atsidūrė teisėsaugos akiratyje, kai paaiškėjo, jog buvęs bendrovės direktorius Gediminas Ratkevičius iš platforma besinaudojančios nevyriausybinės paramą Ukrainai renkančios organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos pasisavino daugiau nei 130 tūkst. eurų. Apie tai pranešė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas. Savo ruožtu dėl situacijos ikiteisminį tyrimą pradėjo prokuratūra.

Kaip nurodė pati „Blue/Yellow“, tam tikros sumos trūkumas sąskaitoje metų pradžioje buvo pastebėtas, tačiau, pasikreipus į „Contribee“, lėšos buvo sugrąžintos, tad organizacija nuostolių nepatyrė. Pati „Blue/Yellow“ teigė kol kas iš platformos trauktis neplanuojanti.

Apie pasitraukimą iš „Contribee“ jau pranešė žurnalistikos platformos „Redakcija“ ir „NARA“, tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“, turinį apie kriminalus kuriantis žurnalistas Dailius Dargis, Andriaus Tapino vadovaujama „Laisvės TV“ ir tinklalaidė „Pralaužk vieną šaltą“.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įmonės direktorius Adrijus Jakučionis platforma besinaudojančius kūrėjus laišku informavimo apie buvusio direktoriaus G. Ratkevičiaus atleidimo aplinkybes. Teigta, kad vienas „Contribee“ akcininkų buvo atleistas iš pareigų, nes su įmone sudarė paskolos sutartį – tai reiškia, kad galimai neteisėtai pasisavino platformos kūrėjų lėšas.

Pats G. Ratkevičius pranešė apie planus parduoti turimas platformos „Contribee“ akcijas, kartu jis prisiėmė visišką atsakomybę už įmonėje susidariusią situaciją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių