Smulkiajam ir vidutiniam verslui palūkanoms kompensuoti – papildomi 5 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija papildomai skyrė 5 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) investicijų smulkiojo ir vidutinio verslo paskolų ir lizingo sandorių, skirtų verslo reikmėms, palūkanoms kompensuoti.

„Ši priemonė sulaukė didelio susidomėjimo verslo bendruomenėje – pasirašyta beveik 2800 sutarčių dėl palūkanų kompensavimo. Prieš metus priemonę teko sustabdyti išnaudojus visas tam skirtas lėšas“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams palūkanos bus iš dalies kompensuojamos iš finansų įstaigos gavus ir panaudojus investicinę ar apyvartinę paskolą ar sudarius finansinės nuomos sutartį verslo reikmėms.

Taip pat apyvartinių paskolų palūkanos bus kompensuojamos ir gavusiems paskolas per priemonę „Sutelktinės paskolos „Avietė“. Paskolų ir lizingo sandorių palūkanos galės būti kompensuojamos iki 36 mėn. trukmės.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija praneša, kad Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybėse registruotiems ir iki 5 metų veikiantiems verslo subjektams numatoma kompensuoti iki 80 proc., o veiklą vykdantiems ilgiau kaip 5 metus – iki 50 proc. paskolos ar lizingo sandorių palūkanų.

Kitose šalies savivaldybėse registruotiems verslo subjektams, nepriklausomai nuo jų veiklos trukmės, gali būti kompensuojama iki 95 proc. paskolų ar lizingo sandorių palūkanų sumos.

Verslo atstovai kompensacijų galės kreiptis nuo vasario 17 dienos iki 2022 metų spalio 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių