Pereiti į pagrindinį turinį

„SNORO lizingas“ per 10 metų suteikė paskolų už 2 mlrd. litų

2009-05-12 20:04
„SNORO lizingas“ per 10 metų suteikė paskolų už 2 mlrd. litų
„SNORO lizingas“ per 10 metų suteikė paskolų už 2 mlrd. litų / Nerijaus Jankausko nuotr.

1999 m. savo veiklą pradėjusi bendrovė „SNORO lizingas“ mini 10 metų jubiliejų. Per šį laikotarpį įmonė užsitarnavo beveik 800 tūkst. Lietuvos gyventojų pasitikėjimą. Jie sudarė per pusantro milijono sutarčių ir įsigijo prekių už daugiau kaip 2 milijardus litų.

„SNORO lizingo“ duomenimis, per 10 metų žmonės už pasiskolintus pinigus daugiausiai įsigijo buitinės technikos. Antroje vietoje populiariausių prekių sąraše yra vaizdo - garso aparatūra, trečioje - mobilieji telefonai. 1999 m. gyventojai vidutiniškai skolindavosi 1379 litus. Per dešimt metų vidutinė skolinimosi suma išaugo 25 proc. ir šiandien siekia 1730 litų.

Prieš dešimtmetį pradėjęs nuo vienos pirkimo išsimokėtinai paslaugos, šiandien „SNORO lizingas“ per įvairių sričių prekybos partnerius klientams siūlo 4 savo paslaugas: pirkimo išsimokėtinai paslaugą, pirkimo išsimokėtinai korteles, išperkamosios automobilių nuomos paslaugą „YZI autolizingas“, lizingo ir finansavimo paslaugas verslo klientams. Bendrovė buvo automatizuotos pirkimo išsimokėtinai paslaugos pradininkai ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse bei visą dešimtmetį neužleido lyderės pozicijų.

Šiais metais įmonė planuoja rinkai pristatyti dar bent vieną naują paslaugą. „Lizingo rinkoje dirbame jau 10 metų. Turint tokį įdirbį nesunku nuspėti nuolat besikeičiančius klientų poreikius. Šiandien klientams reikia vis labiau individualius jų poreikius atitinkančių finansavimo sprendimų, todėl stengiamės ir patys diktuoti naujas madas rinkoje, ir neatsilikti nuo konkurentų siūlomų naujovių“, - teigia bendrovės „SNORO lizingas“ generalinis direktorius Aurelijus Šveikauskas.

Remiantis įmonės duomenimis, didžiausias vartotojiško lizingo skolinimosi bumas buvo 2006 m. Tais metais įmonė suteikė paskolų už beveik 268 mln. litų. Savo nišą Lietuvoje atrado ir pirkimo išsimokėtinai kortelės. Iki 2008 m. pabaigos „SNORO lizingo“ pirkimo išsimokėtinai kortelių turėtojai buvo panaudoję daugiau nei 327 mln. litų suteikto kredito. Išstudijavus dešimties metų duomenis, matyti tendencija, kad dažniausiai skolinasi 32-48 m. žmonės. Daugiau lizingo sutarčių sudarė moterys.

Bendrovė visus dešimt metų plėtė savo partnerių tinklą, siekiant sudaryti sąlygas klientams pirkti išsimokėtinai daugelyje prekybos vietų. Šiuo metu bendrovės paslaugomis galima pasinaudoti daugiau kaip 3 tūkst. 500 partnerių parduotuvių.

AB banko SNORAS grupė Lietuvoje tiesiogiai valdo septynias dukterines įmones bei netiesiogiai (per bendroves „SNORO lizingas“ ir „Latvijas Krājbanka") - 13 dukterinių įmonių, kurios teikia nekilnojamojo turto valdymo, piniginių lėšų, lizingo, pensijų fondų, vertybinių popierių fondų valdymo ir draudimo paslaugas.

Banką užsienyje reprezentuoja filialas Estijoje ir atstovybės Belgijoje, Čekijoje, Latvijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų