Socialdemokratai prašo VMI ir Lietuvos banko informacijos apie indėlius didinusias įmones

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai kreipėsi į Lietuvos banką (LB) ir Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), prašydami pateikti informaciją, ar tarp įmonių, kurioms leista atidėti mokesčių mokėjimo terminus, yra ir tokių, kurios tuo pačiu metu didino savo indėlių sumą bankuose.

LB ir VMI prašoma pateikti tokių įmonių sąrašą.

Pasak LSDP pirmininko Gintauto Palucko, mokesčių atidėjimai dėl pandemijos siekia beveik 1 mlrd. eurų, tuo metu LB skelbia, kad įmonių indėlių augimas pandemijos laikotarpiu Lietuvoje buvo didžiausias Europoje.

„Įmonių, kurios pandemijos metu didino savo indėlius, ir įmonių, kurios tuo pat metu gavo mokesčių atidėjimus, palyginimas – viešojo intereso reikalas. Mums šiuo atveju kyla klausimų dėl efektyvaus ekonomikos gelbėjimui skirtų pinigų panaudojimo, todėl paprašėme suteikti papildomą informaciją“, – sako LSDP lyderis G. Paluckas.

Seimo LSDP frakcijos narė Rasa Budbergytė pažymi, kad, LB atstovų skelbiamais duomenimis, namų ūkiai ir įmonės šiemet į bankus sunešė 4 mlrd. eurų indėlių, o įmonių indėlių augimas šiemet siekia beveik 40 proc.

„Aiškinamės, iš kur tokie rekordiniai skaičiai. Gali būti taip, kad kai kurios didelės įmonės, kurioms buvo atidėti mokesčiai, tuo pačiu metu kaupė indėlius bankuose. Tačiau prieš vertinant, kas vyksta, reikia išsamios informacijos“, – komentuoja Seimo LSDP frakcijos narė R. Budbergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių