„Sodra“: darbo pajamos šiemet augo dešimtadaliu, bet atskirtis nemažėja

Vidutinės darbo pajamos Lietuvoje pirmąjį šių metų ketvirtį augo dešimtadaliu, o apdraustųjų skaičius grįžo į ikipandeminį lygį, teigia „Sodra“. Vis dėlto daugiausiai ir mažiausiai uždirbančių žmonių pajamų atskirtis nemažėja, o pandemija labiau paveikė socialiai jautresnes visuomenės grupes.

„Sodros“ duomenimis, pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laiku pernai, visą mėnesį dirbusių gyventojų vidutinės darbo pajamos išaugo 11 proc. iki 1465 eurų (iki mokesčių arba 937 eurų juos atskaičius).

Pasak „Sodros“ Statistikos, analizės ir prognozės skyriaus patarėjos Kristinos Zitikytės, priėmimų ir  atleidimų balansas rodo, jog tendencijos ir toliau išliks palankios. Anot jos, atlyginimų augimą lėmė minimalios algos didinimas, priedai medikams.

„Bendros tendencijos, mikroklimatas buvo nepalyginamai švelnesnis nei pernai metų pradžioje, mažesnis žmonių skaičius, kuriems išduoti nedarbingumo pažymėjimai, apdraustųjų skaičius, didesnis priėmimų skaičius. Nuotaikos buvo palankios darbo pajamų augimui“, – spaudos konferencijoje sakė „Sodros“ analitikė“

Anot K. Zitikytės, pandemija didesnės įtakos turėjo apgyvendinimo ir maitinimo, kelionių veiklose. Tuo metu informacijos ir ryšių, finansų ir draudimo įmonės lengviau perkėlė darbuotojus „į namus“ ir galėjo tęsti veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Algos kokios buvo ir liko,skurdas ir tiek,žinoma vilnius kita respublika,todėl ten uždirba gerai.Kada tai baigsis???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių