Pereiti į pagrindinį turinį

„Sodros“ įmokų tvarka ūkininkams nuo 2017-ųjų pradžios nesikeis

2016-12-20 10:47
BNS inf.

Ūkininkų mokamų „Sodros“ įmokų tvarka nuo 2017-ųjų pradžios nesikeis - jas ir toliau privalės mokėti žemdirbiai, valdantys ne mažesnius kaip 4 ekonominių dydžių ūkius.

Ūkininkai
Ūkininkai / A. Ufarto/Fotobanko nuotr.

Ankstesnės kadencijos Seimas, priimdamas „Sodros“ reformą numatančius įstatymus, buvo nusprendęs, kad nuo kitų metų pradžios „Sodros“ įmokas turės mokėti tik didesni kaip 8 ekonominių dydžių ūkiai.

Antradienį Seimas šį sprendimą atšaukė - už tai balsavo 69 parlamentarai, 13 buvo prieš, o 34 susilaikė. Seimas taip pat nepalaikė „valstiečio“ Andriejaus Stančiko pasiūlymo, pagal kurį „Sodros“ įmokas būtų turėję mokėti didesni kaip 6 ekonominių dydžių ūkiai - už šią pataisą balsavo 51 parlamentaras, prieš - 20, o susilaikė 39.

Dabar „Sodros“ įmokas taip pat moka ūkininkai, valdantys didesnius kaip 4 ekonominių dydžių ūkius - tai yra dirbantys maždaug 25-33 hektarų žemės arba turintys apie 20 galvijų bei iš savo ūkio gaunantys apie 4 tūkst. eurų pajamų per metus.

Šiems ūkininkams dabar yra nustatytas 28,5 proc. „Sodros“ įmokos tarifas, iš kurio 26,3 proc. tenka pensijų draudimui ir 2,2 proc. - motinystės (tėvystės) draudimui. Ūkininkams, kurie nėra pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtojai, „Sodros“ įmoka skaičiuojama nuo 350 eurų minimalios mėnesio algos ir dabar siekia 99,75 euro.

PVM mokėtojo statusą turintiems ūkininkams „Sodros“ įmoka skaičiuojama nuo apmokestinamųjų pajamų, tačiau ne mažesnių nei MMA.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų